Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:29 | 07/10/2016

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της πλημμεληματικής απιστίας για… 654 ευρώ (!!!), βρίσκεται αστυνομικός-διαμάντι, που υπηρετεί με αυταπάρνηση σε υπηρεσία ευθύνης της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχαιότερων στελεχών της ΕΛΑΣ στο νησί.

Πρόκειται για μια υπόθεση, που έχει προκαλέσει θόρυβο στους κόλπους της τοπικής αστυνομίας, καθώς ο υπόλογος αστυνομικός, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και εκ της θέσεώς του έρχεται καθημερινά σε επαφή και εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες, χωρίς ποτέ να δώσει δικαίωμα για αρνητικά σχόλια εις βάρος του.

Η έρευνα εις βάρος του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 μετά από έλεγχο επιτελών της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης.

Κλήθηκε συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο, να καταβάλει αρμοδίως στο Ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 12.945 ευρώ, το οποίο αφορά την διαχείριση παραβόλων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ως διαχειριστής διότι από τον έλεγχο δεν προέκυψε ότι αυτά είχαν καταστραφεί!

Ουσιαστικά δηλαδή υπήρξε αδυναμία εξακρίβωσης από τον έλεγχο για το αν είχαν καταστραφεί τα παράβολα, παρότι ωστόσο προς τούτο συνηγορούν σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 24 Μαϊου 2010 της υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί, πρωτόκολλο καταστροφής των παραβόλων της ίδιας υπηρεσίας που είχε εκδοθεί τρεις μέρες ενωρίτερα και πίνακας καταστροφής του ίδιου έτους!

Η καταστροφή των παραβόλων είχε γίνει μάλιστα από τριμελή επιτροπή, η οποία συνέταξε και το σχετικό πρακτικό το οποίο υποβλήθηκε ιεραρχικά στην αρμόδια Διεύθυνση της ΕΛΑΣ.

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Ειδικά Προγράμματα για Αστυνομικούς, Λιμενικούς, Πυροσβέστες, Στρατιωτικούς και όχι μονο!

Βρέθηκε ωστόσο ότι εκ παραδρομής είχε γίνει χρήση ενσήμων από στελέχη της ΕΛΑΣ, χωρίς να είναι ο ίδιος αποκλειστικά εκείνος που τα επικολλούσε. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να έχουν επικολληθεί ένσημα αξίας 645 ευρώ τα οποία εφέροντο να είχαν καταστραφεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες εξαιτίας πλημμύρας στην υπηρεσία που υπηρετεί, ορισμένοι αριθμοί πρωτοκόλλων ήταν δυσανάγνωστοι και ως εκ τούτου πιθανότατα να έγινε λάθος.

Σημειώνεται εξάλλου ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός διαχειρίζεται παράβολα πέραν της 20ετίας, χωρίς ποτέ να προκύψει οτιδήποτε το μεμπτόν εις βάρος του.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο έλεγχος που διενεργήθηκε θεωρεί ότι πράγματι έγινε καταστροφή, δεν θεωρεί υπαίτια τα λοιπά μέλη της επιτροπής και καταλογίζεται μόνο στον ίδιο  χρήση ενσήμων ύψους 645 ευρώ!

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis