Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας βρήκε 1.200 ευρώ στον δρόμο και τα παρέδωσε

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ!
Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας βρήκε 1.200 ευρώ στον δρόμο και τα παρέδωσε

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί πράξη εν ενεργεία αστυνομικού που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αγρινίου. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου λοιπόν βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία 1.200 ευρώ! Ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, και κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην Εθνική Οδό στο ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, μαζί με το παιδί του, όταν με την άκρη του ματιού του είδε χαρτονομίσματα σκόρπια στον δρόμο. Σταμάτησε το αυτοκίνητό του και πέρασε πεζός στην δεξιά πλευρά του δρόμου (στην αντίθετη κατεύθυνση με αυτή που κινούνταν με το αυτοκίνητό του) εντοπίζοντας δεκάδες χαρτονομίσματα. Χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκίνησε να τα συλλέγει με το άγχος μην τα πάρει ο αέρας και να προλάβει να τα συγκεντρώσει όλα. Για το λόγο αυτό φώναξε φίλο του ταξιτζή που βρισκόταν στην πιάτσα των ταξί στα ΚΤΕΛ και τον βοήθησε!

Ουδείς εκ των δύο σκέφτηκε να κρατήσει τα χρήματα. Συνέλεξαν τα 1.200 ευρώ, τα οποία πήρε ο αστυνομικός και πήγε αμέσως να τα παραδώσει στην αστυνομία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά αργότερα μια γυναίκα εθεάθη να ψάχνει τα χρήματα στο δρόμο, στο σημείο που λίγα λεπτά νωρίτερα τα βρήκε ο αστυνομικός. Η γυναίκα ενημερώθηκε άμεσα από τις αστυνομικές αρχές ακούγοντας με ανακούφιση ότι βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε χάσει.

Η «Σ» έχει παρουσιάσει και άλλες φορές αντίστοιχες περιπτώσεις, εύρεσης πορτοφολιών με μικρότερα ή μεγαλύτερα χρηματικά ποσά. Πρόσωπα τα οποία βραβεύτηκαν όπως στις πρόσφατες περιπτώσεις δημοτικών υπαλλήλων του Αγρινίου.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε πως ήρθε η σειρά να βραβευτεί και ο συγκεκριμένος αστυνομικός από την υπηρεσία του για την πράξη του!

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Πηγή: sinidisi.gr