Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:13 | 03/02/2019
Ένας αστυνομικός αστυφύλακας που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή, Ναϊρόμπι έχει μια οδυνηρή ιστορία για το πώς η ζωή του άλλαξε μόνιμα μετά από μια οξεία επίθεση από τη σύζυγό του τον Σεπτέμβριο του 2013.
 
Την μοιραία ημέρα, ο Dan Shisia Matakaya, ο οποίος τότε δούλευε στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Kisii, έφτασε στο σπίτι του ξημερώματα μετά από μια κουραστική νυχτερινή βάρδια.

[custom:google-ads]

 
Την προηγούμενη ημέρα το ζευγάρι είχε μια μικρή διαφωνία.
 
"Είχα μόλις πέσει για ύπνο, όταν ξύπνησα από έναν οδυνηρό πόνο στο πρόσωπό μου. Σκόνταψα από το κρεβάτι, έπεσα κάτω! Ήμουν αποπροσανατολισμένος και δεν μπορούσα να δω τίποτα », δήλωσε ο Matakaya σε συνέντευξή του στην Taifa Jumapili.

 

Εκτός των άλλων η σύζυγός του είχε επίσης αποσυνδέσει τα ηλεκτρικά καλώδια και είχε βάλει ζεστό νερό στο πάτωμα για να κάνει τη διαφυγή του σχεδόν αδύνατη.
 
«Θα είχα πεθάνει σίγουρα στο σπίτι μου εκείνη την ημέρα, αν οι γείτονες μου δεν είχα ακούσει τις δυνατές μου κραυγές και δεν με είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο», διηγείται.
 
Η πρώην σύζυγος του είχε διαφύγει από τη σκηνή και κρυβόταν για μέρες αν και τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία λίγες μέρες αργότερα.
 
Στο νοσοκομείο, ο αξιωματικός, ο οποίος είναι τώρα 31 ετών, συναντήθηκε με τη ζοφερή συνειδητοποίηση ότι πέρα από τα σοβαρά εγκαύματα, τα οποία παραμόρφωσαν άσχημα το πρόσωπό του, είχε επίσης χάσει την όρασή του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον έσωσαν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ.

Η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, αργότερα παραπέμφθηκε στο δικαστήριο για το αδίκημα, αλλά απελευθερώθηκε με εγγύηση.
Έκτοτε, η υπόθεση παρασύρεται στο δικαστήριο, το οποίο είναι το μόνο μέρος που ο αστυνομικός συνατά πλέον την πρώην σύζυγό του.
 
"Η σύζυγός μου το έκανε αυτό σε μένα. Τη συναντώ μόνο στο δικαστήριο. Το μόνο που λέει είναι ότι δεν ξέρει γιατί το έκανε. Την συγχώρεσα, αλλά δεν πρόκειται να αποσύρω την υπόθεση. Τα μέλη της οικογένειάς της εξακολουθούν να διαμαρτύρονται και να προσπαθούν να με πείσουν να αποσύρω την καταγγελία », δήλωσε ο Matakaya στον Taifa Jumapili.
 
Ο Matakaya έχει μάθει να χρησιμοποιεί την Braille και άλλες βασικές δεξιότητες που βοηθούν στην εργασία του ως αστυνομικός.
 
Ολοκληρώνει το πτυχίο συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Κένυα, στο Ναϊρόμπι.
 
Λέει ότι όταν αποφοιτήσει, ελπίζει να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις και την προσωπική του εμπειρία για να βοηθήσει άλλα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis