Αστυνομικός κατηγορείται για συμμετοχή σε σπείρα Ρομά

Αστυνομικός κατηγορείται για συμμετοχή σε σπείρα Ρομά

Αστυνομικός που υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορουμένους για συμμετοχή στη σπείρα που ξάφριζε σπίτια στη βορειοανατολική Αττική και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου.

Ένα από τα θύματα της σπείρας που είδε το σπίτι του να γίνεται στόχος είναι γνωστός επιχειρηματίας, που έχει καταθέσει στους αστυνομικούς. Οι συλλήψεις έγιναν χθες Τετάρτη όταν οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε πέντε Έλληνες, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε για ακόμα έξι άτομα (ανάμεσά τους ο αστυνομικός).

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχα συστήσει από διμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη σε καθημερινή βάση, κλοπών και ληστειών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tέσσερα περιπολικά της Άμεσης Δράσης βοήθησαν μητέρα να μεταφέρει το 16 μηνών παιδάκι της στο νοσοκομείο

Ως προς τον τρόπο δράσης, η σπείρα χρησιμοποιούσε ως επιχειρησιακό όχημα ένα κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από τυχαία οχήματα αμέσως πριν την τέλεση των κλοπών ή εναλλακτικά χρησιμοποιούσαν πλάστες πινακίδες από αυτοκίνητο ιδίου τύπου.

Στη συνέχεια, μετέβαιναν σε περιοχές που διέθεταν πολυτελείς μονοκατοικίες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες εντόπιζαν τον στόχο – μονοκατοικία και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, εισέρχονταν σε αυτές.

Κατά τη προσφιλή τους μέθοδο, ο συνοδηγός του οχήματος, φορούσε χαρακτηριστικό πορτοκαλί φωσφοριζέ γιλέκο, παριστάνοντας τον κηπουρό η τον υπάλληλο του Δήμου και όταν διαπίστωνε ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, ειδοποιούσε τους υπόλοιπους και εισέρχονταν στις οικίες, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή. Για τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα που ήταν καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της οικίας, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την έρευνα του χώρου.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων όπως αντίκες, ασημικά και βάζα τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.