Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 16/11/2018

Τα ταξίδια στο Εκουαδόρ και όλες τις λεπτομέρειες για τη μεταφορά των 380 κιλών κοκαΐνης στην Αυστραλία από το καρτέλ των τριών Ελλήνων περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια αξιωματικός της δίωξης ναρκωτικών, μαρτυρία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των τριών κατηγορουμένων.

[custom:google-ads]

Ο αστυνομικός αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες με πιο πρόσφατη αυτή που μέλος του καρτέλ έφυγε από το Ελευθέριος Βενιζέλος για το Εκουαδόρ, όπου συνάντησε τους συνεργούς του.

«Συγκεκριμένα στις 10/9/2018 ο Λ.Α πήγε αεροπορικώς από την Ελλάδα στο Εκουαδόρ προκειμένου να συναντήσει τα εκεί μέλη της οργάνωσης και να ελέγξει ιστιοπλοϊκό σκάφος που ήδη το κύκλωμα είχε αγοράσει και προοριζόταν για τη μεταφορά της κοκαΐνης. Πράγματι, κατά το διάστημα που ο Λ.Α βρισκόταν στο Εκουαδόρ τα μέλη της οργάνωσης του υπέδειξαν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος που το κύκλωμα είχε ήδη αγοράσει. Του υπέδειξαν το σκάφος με την ονομασία "Sanest" που ελλιμενιζόταν στο λιμάνι της Salinas του Εκουαδόρ. Την 13/9/2018 και εφόσον είχε ελέγξει το σκάφος καθώς και τα απαραίτητα στοιχεία, έχοντας συλλέξει και φωτογραφικό υλικό του ανώτερου σκάφους, επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα και ενημέρωσε τους άλλους δυο δηλαδή τον Σ.Β αλλά και τον Π.Η».

Στην Αθήνα οι τρεις κατηγορούμενοι συνέχισαν να συναντιούνται κάτω από άκρα μυστικότητα για να σχεδιάσουν τις λεπτομέρειες της μεταφοράς.

«Από τη φυσική επιτήρηση των ανωτέρω προέκυψε πλήθος συναντήσεων μεταξύ τους, λαμβάνοντας πάντα ιδιαίτερες προφυλάξεις και αποφεύγοντας να συναντιούνται σε δημόσιους χώρους παρά μόνο στη μάντρα αυτοκινήτων του Σ.Β.

Οι Σ.Β και ο Π.Η χρηματοδοτούσαν τις ανάγκες που εγχειρήματος είτε οι ίδιοι είτε δια χειρός του Λ.Α. Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο Σ.Β και Π.Η χρηματοδότησαν για τις ανάγκες της μεταφοράς με το ποσό των 29.000 ευρώ, μέρος εκ των οποίων διατέθηκαν για αγορά ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργικότητα του σκάφους, καθώς και για τις ανάγκες του ταξιδιού. Καθ’ όλο το διάστημα ενημερωνόμασταν ανελλιπώς από τις Αρχές του Εκουαδόρ για τις επαφές των υπολοίπων μελών στο Εκουαδόρ και την κινητικότητα τους στο σκάφος, κάτι το οποίο υποδείκνυε ότι βρίσκονταν στην τελική φάση του σχεδίου τους».  

Οι αξιωματικοί της δίωξης ναρκωτικών αποφάσισαν να κάνουν επιχείρηση και να συλλάβουν τους τρεις Έλληνες.

«Κατά την προσέγγιση μας στην οικία του Σ.Β στην επιχείρηση για τη σύλληψη του εκείνος βγήκε στο μπαλκόνι κρατώντας ένα περίστροφο.

[custom:google-ads]

Σε σχετικές ερωτήσεις που τους θέσαμε, ο Λ.Α μας παραδέχτηκε ότι μετέβη για λογαριασμό του Σ.Β στο Εκουαδόρ, με έξοδα του δεύτερου, προκειμένου να δει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος για τη μεταφορά κακάο για το οποίο παρείχε φωτογραφικό υλικό και τα χαρακτηριστικά του κατά την επιστροφή στην Ελλάδα. Όπως μας είπε εκεί συνάντησε διάφορα άτομα που του ανέφεραν για μεταφορά ναρκωτικών τα οποία μετέφερε στον Σ.Β ο οποίος μάλιστα δυο ημέρες πριν τη σύλληψή του τού είπε να απομακρυνθεί από τη δουλειά αυτή γιατί είναι επικίνδυνη».

Τη Δευτέρα απολογούνται στον ανακριτή. Ο δικηγόρος, πάντως, του ενός από τους κατηγορούμενους Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε στο CNN Greece:

«Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, θεωρεί δε ότι η εμπλοκή του οφείλεται σε αυθαίρετες ερμηνείες και πρόωρα συμπεράσματα. Η ενδελεχής μελέτη της δικογραφίας και οι εξηγήσεις που θα παράσχει στις δικαστικές Αρχές θα κρίνουν τη βασιμότητα των ισχυρισμών του. Επισημαίνω, τέλος, ότι σε μια υπόθεση με διεθνές προεκτάσεις φρόνιμο είναι να συμπεριληφθεί στην ελληνική δικογραφία το αντίστοιχο υλικό των αλλοδαπών Αρχών. Τότε μόνο θα υπάρξει ολοκληρωμένη εκτίμηση και ασφαλής κρίση». 

Μίνα Καραμήτρου 

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis