Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 20/05/2019

Η Βάλερι Τσιντσινέλι, αστυνομικός της Νέας Υόρκης, πλήρωσε  7.000 δολάρια για τον φόνο του εν διαστάσει συζύγου της και της κόρης του φίλου της, προτείνοντας μάλιστα και τους καλύτερους τρόπους για τους φόνους, αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

[custom:google-ads]

Ο Ισάια Καρβάλιο Τζούνιορ έμαθε την Παρασκευή πως η εν διαστάσει σύζυγός του σχεδίαζε όλο τον χειμώνα τη δολοφονία του. Όπως γράφουν οι NY Times, είχαν περάσει πέντε μήνες από τότε που ο 32χρονος είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου από τη Τσιντσινέλι. Μετά από μια μακρά διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών, το θέμα φαινόταν να έχει διευθετηθεί, ωστόσο τελικά τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά: Αξιωματούχοι των αρχών τον πληροφόρησαν ότι η Τσιντσινέλι, μητέρα δύο παιδιών και αστυνομικός επί 12 χρόνια, είχε κανονίσει να προσληφθεί κάποιος για να σκοτώσει τον ίδιο και την κόρη του φίλου της- ένα κορίτσι που πήγαινε ακόμα σχολείο. Εν τέλει ήταν ο φίλος της που προέβη σε σχετική καταγγελία στο FBI.

Νέα Υόρκη: Αστυνομικός προσέλαβε εκτελεστή για να σκοτώσει τον σύζυγό της και την κόρη του φίλου

Δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της υπόθεσης: Η Τσιντσινέλι είχε σκεφτεί να κάνει τον θάνατο του συζύγου της, ο οποίος εργαζόταν ως πωλητής πυροτεχνημάτων, να μοιάζει με ληστεία, ενώ για το κορίτσι είχε προτείνει ο επαγγελματίας δολοφόνος να την πατήσει με το αυτοκίνητο κοντά στο σχολείο της.

Η 34χρονη Τσιντσινέλι και ο Καρβάλιο είχαν παντρευτεί πριν από τέσσερα χρόνια. Τον Ιανουάριο ο Καρβάλιο ζήτησε διαζύγιο και το ζευγάρι φαινόταν να έχει καταλήξει σε συμφωνία πριν τη δίκη. Ωστόσο τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ένορκη γραπτή κατάθεση που αποσφραγίστηκε την Παρασκευή, είχε ζητήσει από τον φίλο της να προσλάβει έναν εκτελεστή (ο οποίος, σύμφωνα με με το NBC News, ήταν undercover πράκτορας) για να σκοτώσει τον Καρβάλιο, αλλά και την ίδια την κόρη του φίλου της.

Στις 18 Φεβρουαρίου η Τσιντσινέλι απέσυρε 7.000 δολάρια από τράπεζα στη Νέα Υόρκη. Την ίδια ημέρα, ο φίλος της αγόρασε πέντε ουγγιές χρυσών νομισμάτων αξίας 6.935 δολαρίων- τη μέθοδο που είχε συμφωνηθεί για την πληρωμή του δολοφόνου. Οι δυο τους είχαν συζητήσει επανειλημμένα το σχέδιο σε συζητήσεις που κατέγραψε ο φίλος της Τσιντσινέλι. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η αστυνομικός επίσης είχε χρησιμοποιήσει τα social media για να παρακολουθεί τις κινήσεις της κόρης του φίλου της.

Στις 13 Μαΐου, η Τσιντσινέλι συναντήθηκε με τον φίλο της για να συζητήσουν τα δύο χτυπήματα, χωρίς να ξέρει ότι φορούσε «κοριό». Η ίδια εξήγησε γιατί θεωρούσε ότι οι φόνοι δεν θα εμφανίζονταν να συνδέονται: Θα γίνονταν σε διαφορετικές ημέρες, και η επίθεση στον χώρο εργασίας του Καρβάλιο δεν θα κινούσε υποψίες, «επειδή ο φόνος θα γινόταν στη “γειτονιά” ή το “γκέτο”» σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Οι αρχές κατέβαλαν προσπάθειες για να πειστεί η αστυνομικός ότι το σχέδιο είχε πετύχει: Το πρωί της Παρασκευής ντετέκτιβ μίλησε με τη Τσιντσινέλι και της είπε ότι διερευνούσαν τον θάνατο του Καρβάλιο. Λιγότερο από μια ώρα μετά, πράκτορες του FBI της έστειλαν γραπτό μήνυμα, υποτίθεται από τον εκτελεστή, μαζί με φωτογραφία του υποτιθέμενου χώρου του εγκλήματος.

Αμέσως μετά η αστυνομικός ήρθε σε επαφή με τον φίλο της για να κανονίσουν έτσι ώστε το άλλοθι του ενός να ευθυγραμμίζεται με το άλλοθι του άλλου και του είπε να σβήσει τις συζητήσεις τους από το τηλέφωνό του. Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη από το FBI.

H Τσιντσινέλι, που είχε μπει στην αστυνομία το 2007, εργαζόταν στο 106ο Αστυνομικό Τμήμα του Κουΐνς στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας μέχρι το 2017, όταν μετατέθηκε σε μονάδα που παρακολουθούσε βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Δεν της επιτρεπόταν πλέον να φέρει όπλο. Σύμφωνα με έγγραφο, της είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή για διαμοιρασμό εμπιστευτικών πληροφοριών με έναν φίλο της. Επίσης, η προσωπική της ζωή φαίνεται πως ήταν ταραχώδης: Ο πρώτος της σύζυγος είχε λάβει περιοριστικά μέτρα εναντίον της, ενώ η ίδια και ο Καρβάλιο, ο δεύτερος σύζυγός της, είχαν εκατέρωθεν περιοριστικά μέτρα. Επίσης, η ίδια είχε ζητήσει αντίστοιχα μέτρα και σε βάρος του νυν φίλου της.

huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis