Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:25 | 15/12/2018

«Αποστολή» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας κλήθηκε να εκτελέσει ο ειδικά εκπαιδευμένος αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών « SCHWARTZ » της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

[custom:google-ads]

 

Την (Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018) το πρωί, ο « SCHWARTZ » μαζί με τον συνοδό του, συμμετείχαν σε διάλεξη που διοργανώθηκε από Σύλλογο Φιλοζωικής του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου προς τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολειού Κρεμαστής, σχετικά με την προστασία και ευζωία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πως ένας εκπαιδευμένος σκύλος ζει ως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας συνοδού του και διαμένει μαζί του χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης, επικοινωνίας, αγάπης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σύντομη παρουσίαση της ομάδας αστυνομικών σκύλων και των ειδικοτήτων που περιλαμβάνουν, ανάλογα με τα καθήκοντα που τους ανατίθενται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  "Έκλεψαν" τις εντυπώσεις τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας


Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικοί σκύλοι συμβάλλουν γενικότερα στην πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Η παρουσία του σκύλου εμπνέει αίσθημα ασφάλειας, ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες, αφού είναι ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένοι και φιλικοί.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων σε σχολεία, με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/15122018notioskylos001.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/15122018notioskylos003.jpg

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis