Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 18/09/2018

Την προηγούμενη βδομάδα  μία σειρά από μαζικές εκρήξεις έλαβαν χώρα στις Η.Π.Α., στις περιοχές Lawrence, Andover and North Andover, οι οποίες προκλήθηκαν από διαρροή αερίου.

Το αποτέλεσμα ήταν ένας νεκρός και 25 τραυματίες από τις εκρήξεις, αλλά και τις 60-80 πυρκαγιές που προκλήθηκαν αμέσως μετά.

Φυσικά σε τέτοιου είδους περιστατικά αστυνομικοί και πυροσβέστες σπεύδουν να κάνουν το καθήκον τους και να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο στο να διασώσουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Αστυνομικός Ivan Soto, ο οποίος αφού απομάκρυνε την οικογένειά του από το σπίτι τους και διασφάλισε ότι είναι εκτός κινδύνου, έτρεξε να συνδράμει τους συναδέλφους του στην εκκένωση κατοικιών που είχαν τυλιχθεί στις φλόγες.

Το περιστατικό ήταν εξαιρετικά δύσκολο, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να βοηθήσουν εκατοντάδες ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους και να εμποδίσουν άλλους που προσπαθούσαν να μπουν στην πόλη, υπό το φόντο εκρήξεων και πυρκαγιών που ξεσπούσαν σε πολλά σπίτια.

Ωστόσο, κάποια στιγμή ειδοποίησαν τον Soto ότι και το δικό του σπίτι είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Ο Soto παρά το γεγονός ότι η περιουσία του καταστρεφόταν και αφού ήταν σίγουρος για την ασφάλεια της οικογένειάς του, αγνόησε το φλεγόμενο σπίτι του και συνέχισε να δουλεύει μαζί με τους συναδέλφους του και να βοηθά τους συνανθρώπους του να σώσουν τις δικές τους περιουσίες και το σημαντικότερο, τις ζωές τους.

[custom:google-ads]

Το περιστατικό αυτό συγκίνησε πολύ κόσμο και την περασμένη Πέμπτη δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός στην ιστοσελίδα Go Fund Me, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθήσουν τον αστυνομικό και την οικογένειά του να ξαναφτιάξουν το σπίτι τους.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν συνταρακτική. Μέχρι το Σάββατο το πρωί, δηλαδή μέσα σε δύο μόλις μέρες, είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 60.000 δολάρια…

Lawrence, MA, police officer worked evacuating others while his home burned during last week's gas fires. He checked on the safety of his family and returned to duty. (Photo: Lawrence PD) 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis