Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 23/03/2019

H Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου εξέδωσε  την ανακοίνωση που ακολουθεί:

 

Η Ένωσή μας καταδικάζει την αναίτια επίθεση που δέχθηκε σήμερα τα ξημερώματα πλήρωμα περιπολικού του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου από ομάδα τουλάχιστον 15 ‘’γνωστών αγνώστων’’ στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός συναδέλφου μας από ρίψη πέτρας στο κεφάλι και υλικές ζημιές στο περιπολικό όχημα, ενώ προσπαθούσαν να ανταποκριθούν σε κλήση συμπολίτη μας, η άμεση αντίδραση των οποίων απέτρεψε τα χειρότερα.

[custom:google-ads]

Δυστυχώς όπως διαπιστώνουμε οι επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών από τα άτομα αυτά, ένα σχεδόν καθημερινό για το κέντρο της Αθήνας φαινόμενο, επεκτείνεται και στην περιφέρεια και όλα είναι αποτέλεσμα της ανοχής και της ατιμωρησίας που επικρατεί και όπως διαπιστώνουμε εξαπλώνεται.    

Για χρόνια, ένα από τα πιο ιστορικά δημόσια κτήρια στο κέντρο της πόλης (το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης) τελεί υπό κατάληψη και χρησιμοποιείται ως ξενοδοχείο-ορμητήριο – άσυλο για δεκάδες κουκουλοφόρους που επιχειρούν καταδρομικές επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών με σκοπό τον τραυματισμό τους αλλά και καταστρέφοντας περιουσίες πολιτών στην γύρω περιοχή κατά την διάρκεια επεισοδίων που σημειώνονται στην πόλη. Για χρόνια όμως και η πολιτεία το ανέχεται και σφυρίζει αδιάφορα αφήνοντας πολίτες και αστυνομικούς έρμαια στις ορέξεις παρανόμων που παρασιτούν σε βάρος της κοινωνίας μας.

Κύριοι υπεύθυνοι με την αδιάφορη στάση σας νομιμοποιείτε αυτή την κατάσταση και γίνεστε συνένοχοι.

Καμία σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία στον δυτικό κόσμο δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. 

Και σαν κερασάκι στην τούρτα έρχεται η προκλητική προς τους εκατοντάδες τραυματίες και νεκρούς αστυνομικούς και πολίτες διάταξη της Κυβέρνησης,  που περιλαμβάνεται στο νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση, και η οποία προβλέπει την μετατροπή του αδικήματος για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών από κακούργημα σε πλημμέλημα. Η ατιμωρησία γα τα ‘’αγαπημένα’’ κάποιων παιδιά σε όλο της το μεγαλείο.

Αναλογιστείτε και αναλάβετε πλέον τις ευθύνες σας απέναντι στην Κοινωνία και την Αστυνομία. Και επειδή η Ελληνική Αστυνομία έχει αποδείξει ότι ΜΠΟΡΕΙ αφήστε μας επιτέλους να κάνουμε την δουλειά μας απαλλαγμένοι από πολιτικές σκοπιμότητες, παρέχοντάς μας τα απαραίτητα εφόδια.

Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου

Ο Πρόεδρο;

ΠΙΚΡΑΚΗΣ Γεώργιος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΥ Χρήστος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis