Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:13 | 30/09/2019

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Αστυνομικός σκοτώθηκε από το ίδιο του το όπλο σε πάλη που είχε με έναν ύποπτο, στο Μπρονξ, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Ο 33χρονος αξιωματικός, που είχε ακινητοποιήσει έναν άνδρα ο οποίος το είχε σκάσει από έρευνα, προειδοποίησε τους συναδέλφους του ότι ο άνδρας με τον οποίο πάλευε στο έδαφος ήταν οπλισμένος.

«Το πιάνει, το πιάνει» ήταν η κραυγή του αστυνομικού Μπράιαν Μάλκιν (Brian Mulkeen) που μπορούσε να ακουστεί στο βίντεο από την ενσωματωμένη τηλεοπτική κάμερα, σύμφωνα με τους αξιωματικούς.

[custom:google-ads]

Η Αστυνομία ερευνά ποιος τράβηξε τη σκανδάλη του υπηρεσιακού πιστολιού του αστυνομικού Μάλκιν, καθώς πάλευε με τον Αντόνιο Λαβάνς Ουίλιαμς (Antonio Lavance Williams) τον οποίο οι αστυνομικοί ήθελαν να ρωτήσουν για ένα πρόσφατο κύμα βίας συμμοριών που ξέσπασε σε φτωχογειτονιά του Μπρονξ.

«Δεν φαίνεται ότι το όπλο του δράστη ήταν εκείνο που πυροβόλησε» δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας Τέρενς Α. Μόναχαν (Terence A. Monahan) σε συνέντευξη Τύπου με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάσιο στο Ιατρικό Κέντρο Jacobi, όπου πέθανε ο αξιωματικός.

«Το όπλο του αξιωματικού Mάλκιν πυροβόλησε πέντε φορές. Σε αυτό το σημείο, δεν είμαστε σίγουροι ποιος πυροδότησε το όπλο του αστυνομικού Μάλκιν».

«Ο,τι και να πούμε, χάσαμε έναν ήρωα», δήλωσε ο δήμαρχος ανακοινώνοντας τον θάνατο του αξιωματικού.

Το θανατηφόρο επεισόδιο σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής όταν ο αστυνομικός Μάλκιν και δύο άλλοι αξιωματικοί του Εγκληματολογικού με πολιτικά πλησίασαν τον 27χρονο Ουίλιαμς που άρχισε να τρέχει και οι αξιωματικοί έτρεχαν από πίσω του.

Ο Ουίλιαμς από το Binghamton, N.Y., ήταν σε επιτήρηση μετά από σύλληψη για ναρκωτικά πέρυσι, ενώ είχε μια προηγούμενη καταδίκη για διάρρηξη δευτέρου βαθμού το 2012 στην κομητεία Rockland (Ρόκλαντ), σύμφωνα με την Αστυνομία.

Μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή το 2014, συνελήφθη εκ νέου, επειδή παραβίασε την αναστολή της ποινής του και εισήχθη σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Ο Ουίλιαμς αναμενόταν να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 4 Οκτωβρίου στην πόλη του, όπου είχε δηλώσει αθώος σε κατηγορίες παρενόχλησης. Ο θείος του Ρέιντελ Ουίλιαμς (Raydell Williams), είπε ότι ο ανιψιός του ήταν καλός.

Η βία συμμοριών είναι ένα επίμονο πρόβλημα στις κατοικίες Edenwald, που είναι το μεγαλύτερο δημόσιο συγκρότημα κατοικιών του Μπρονξ, παρά τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης στρατιωτικού τύπου κατά των συμμοριών εκεί και άλλες περιοχές της πόλης που είχαν ως αποτέλεσμα περίπου 1.000 συλλήψεις.

Πηγή:  ekirikas.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis