Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 26/04/2016

¨Το θράσος σας τρέφει την επιμονή μας¨ 

Η μεσημεριανή βάρδια της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  του Πειραιά κυλάει ομαλά μέχρι ο ασύρματος να διαβιβάσει την επόμενη τους ¨αποστολή¨.

Και πράγματι στις 15:00 ακούγεται από τον ασύρματο: ¨έχουμε διάρρηξη ταύτην¨ .

Και ενώ οι δικυκλιστές ήδη ήταν πάνω στην μηχανές τους, ο ασύρματος τους ενημερώνει εκ νέου: ¨έχουμε ληστεία στο σημείο με απειλή μαχαιριού¨

Στο σημείο και περιμετρικά αυτού καταφτάνουν οι Ομάδες του Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού & Περάματος.

Τα θύματα της διάρρηξης-ληστείας ήταν μια μητέρα με τον υιό της.

Ενημερώνουν τους αστυνομικούς ότι οι δράστες ήταν δύο άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία αφού τους απείλησαν με το μαχαίρι τους αφαίρεσαν πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, καταφέρνοντας του αρκετά χτυπήματα.

Οι αναζητήσεις των Ομάδων ήταν άμεσες ενώ λίγα λεπτά αργότερα και ύστερα από πληροφορίες ο κλοιός για τους δράστες είχε αρχίσει να στενεύει.

Πολίτες ενημερώνουν τους αστυνομικούς ότι στην θέα τους ένα άτομο ένοπλο μπήκε εντός σχολείου πλησίον του σημείου της ληστείας.

Οι αστυνομικοί χωρίς δισταγμό μπαίνουν στον προαύλιο χώρο και σε λίγα λεπτά εντοπίζουν τον ένα εκ των δραστών κρυμμένο εκεί.

Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε τον αστυνομικό που πρώτος τον εντόπισε κινήθηκε απειλητικά εναντίον του με το επίμαχο μαχαίρι αλλά ψύχραιμα και κάνοντας χρήση της αστυνομικής ράβδου, ο αστυνομικός κατάφερε να τον αφοπλίσει αρχικά και έπειτα να τον δεσμεύσει.

Μάλιστα κάτω από ένα καπάκι της ΕΥΔΑΠ βρέθηκε κρυμμένο μέρος της λείας των δραστών. 

 

Υπάρχει όμως και συνέχεια άξια προβληματισμού: οι ίδιοι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν αναγνώρισαν στο πρόσωπο του ατόμου τον δράστη που πριν 4 μήνες είχε διαπράξει από κοινού με άλλο άτομο ληστεία στην περιοχή της Νίκαιας.

Θύμα τους την φορά εκείνη, μία ηλικιωμένη γυναίκα την οποία χτύπησαν βάναυσα προκειμένου να της αφαιρέσουν δύο δαχτυλίδια.

Το άτομο είχε συληφθεί από την ίδια Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., όπως επίσης είχε συληφθεί εκ νέου και για μία υπόθεση κλοπής χρυσαφικών.

Το άτομο οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Κερατσινίου ενώ κλήθηκε και προσήλθε μία γυναίκα η οποία είχε πέσει επίσης θύμα ληστείας προ δύο ημερών με αντίστοιχο τρόπο.

Γυναίκα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του ατόμου, τον νεαρό που την χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο, ενώ από την οικία της είχε αφαιρεθεί πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η Ομάδα ΔΙΑΣ σπεύδει όπου και όσες φορές οι πολίτες την χρειαστούν.

Αποστολή της είναι η πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών.

Ακόμη όμως και αν έρχεται αντιμέτωπη με τους ίδιους δράστες ξανά και ξανά αυτό ούτε την απογοητεύει ούτε της στερεί από την αποτελεσματικότητας της ...

Δεν έχουμε καιρό για σκέψεις. Έξω έχουμε πολύ δουλειά.

 

* Το κείμενο αναρτήθηκε στη σελίδα στο fb ΔΙΑΣ in Action

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis