Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 06/01/2017

Δεκατέσσερις άνδρες και μία γυναίκα βούτηξαν σήμερα στα παγωμένα νερά του Παγασητικού για να πιάσουν τον Σταυρό κατά τον αγιασμό των υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Βόλο.  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον σταυρό έπιασε ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ και πολίστας Λάμπρος Μακρής ενώ ανάμεσα στους τολμηρούς κολυμβητές ήταν για πρώτη φορά και μία γυναίκα, η χειμερινή κολυμβήτρια Βασιλική Σιδέρη.  Για 21 χρονιά στα νερά βούτηξε και ο Δημήτρης Μεντεκίδης που έπιανε για χρόνια τον σταυρό.

 

O Λάμπρος Μακρής που έπιασε τον σταυρό

Ο Λάμπρος Μακρής δήλωσε πως αισθάνεται ευλογία που έπιασε τον σταυρό και ανέφερε πως ευλογία είναι και για όσους πέφτουν στα νερά. Ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, υγεία και αγάπη.

 

Πίσω από τους άνδρες η Βασιλική Σιδέρη που βούτηξε για τον σταυρό

Η Βασιλική Σιδέρη, που ίσως είναι η πρώτη γυναίκα που βουτάει στον Βόλο για να πιάσει τον σταυρό σημείωσε πως αισθάνεται υπέροχα ενώ δεν την πτοεί το κρύο καθώς είναι χειμερινή κολυμβήτρια. Ευχήθηκε υγεία και χαρά στις ψυχές όλων.

 

 

Στα νερά του Παγασητικού βούτηξε για 21η χρονιά ο Δημήτρης Μεντεκίδης

Ο Δημήτρης Μεντεκίδης που βούτηξε για 21η χρονιά στα νερά είπε πως όσο ο Θεός του δίνει δύναμη θα συμμετέχει στο έθιμο και θα σταματήσει όταν ξεκινήσει κάποιο από τα παιδιά του.  Μάλιστα είπε και συγχαρητήρια στην γυναίκα που βούτηξε για τον σταυρό.

             

e-thessalia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis