Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 19/02/2020

Σε κίνδυνο, από ότι φαίνεται, τίθεται - σε καθημερινή βάση - η ζωή και η σωματική ασφάλεια των αστυνομικών, καθώς, μέσα σε λιγότερους από 5 μήνες, ένας ακόμη αστυνομικός στην Κρήτη, τραυματίστηκε λόγω κακής συντήρησης περιπολικού.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό - μέσα σε λίγους μήνες - μετά την έκρηξη καλοριφέρ περιπολικού, στις αρχές Οκτωβρίου στα Χανιά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Αυτή τη φορά, το ατύχημα συνέβη περίπου στις 2:30 το μεσημέρι της Τρίτης, επί του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έσπασε το ψυγείο περιπολικού, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα το καυτό νερό από το ψυγείο να πέσει στο δεξί πόδι αστυνομικού του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, που οδηγούσε το όχημα, εν ώρα - φυσικά - υπηρεσίας, και να του προκληθούν εγκαύματα.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ, για το περιστατικό, επρόκειτο να διενεργηθεί και ιατροδικαστική εξέταση.

Για το ατύχημα, ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων η ανάγκη της απόσυρσης παλαιών οχημάτων και η αντικατάστασή τους «με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα», καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η «σωματική ακεραιότητα και η υγεία των συναδέλφων μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρωμένη πρόταση για βαθμολόγιο/μισθολόγιο απόλυτα συνδεδεμένο!

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Η Ένωση μας, πολλές φορές κατά το παρελθόν, είχε τονίσει την αναγκαιότητα ανανέωσης στόλου οχημάτων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, καθώς και την βελτιστοποίηση συντήρησης των υφιστάμενων οχημάτων, αφού, λόγω της παλαιότητάς τους (πολλά εξ αυτών άνω της 15ετίας) παρουσιάζουν πολλά μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτά να αποτελούν όχι μόνο εμπόδιο στην εκπλήρωση της αποστολής μας αλλά και απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και υγεία των συναδέλφων μας.

 Το χθεσινό περιστατικό, όπου λόγω μηχανικής βλάβης περιπολικού οχήματος προκλήθηκε τραυματισμός (εγκαύματα) σε συνάδελφό μας, ήρθε να επιβεβαιώσει δυστυχώς αυτές μας τις επισημάνσεις και ανησυχίες.

Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση απόσυρση των απαρχαιωμένων, κοστοβόρων και εν τέλει επικίνδυνων οχημάτων και η αντικατάσταση αυτών με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα.

Η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των συναδέλφων μας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!

Θωρακίστε το Λασίθι άμεσα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, πριν θρηνήσουμε θύματα!»

Πηγή:  neakriti.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis