Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:07 | 04/09/2017

Η εμπιστοσύνη είναι μια αξία ανεκτίμητη στις ανθρώπινες σχέσεις.

Σε όλες ανεξαιρέτως τις σχέσεις όταν υπάρχει εμπιστοσύνη τα πράγματα λειτουργούν πιο σωστά και πιο αποδοτικά απ' ότι θα γινόταν εάν δεν υπήρχε.

Το ιδιο ισχύει και σε περιπτώσεις αστυνομικών υποθέσεων, ιδιαίτερα στο στάδιο που αυτές εκδικάζονται μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου. Στο πλαίσιο αυτό σας παρουσιάζουμε διάλογο που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο.

[custom:google-ads]

Εάν ποτέ βρεθείτε να καταθέτετε σε δίκη, θα εύχεστε να είστε τόσο ετοιμόλογος όσο αυτός ο αστυνομικός.

Εξετάστηκε από έναν δικήγόρο υπεράσπισης κατά τη διάρκεια μιας δίκης για κακούργημα. Ο δικηγόρος προσπάθησε να υπονομεύσει την αξιοπιστία του αστυνομικού...

Δικηγόρος: Αστυνόμε - Είδατε τον πελάτη μου να το σκάει από τον τόπο του εγκλήματος;

Αστυνομικός: Όχι κύριε. Αλλά παρατήρησα ένα άτομο που ταίριαζε με την περιγραφή του παραβάτη να τρέχει λίγα τετράγωνα παρακάτω.

Δικηγόρος: Αστυνόμε ποιός σας έδωσε αυτή την περιγραφή;

Αστυνομικός: Ο αστυνομικός που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος.

Δικηγόρος: Ένας συνάδελφος αστυνομικός λοιπόν σας έδωσε την περιγραφή του αποκαλούμενου ως παραβάτη. Εμπιστεύεστε τους συναδέλφους σας αστυνομικούς;

Αστυνομικός: Μάλιστα κύριε. Με όλη μου την ψυχή.

Δικηγορός: Με όλη σας την ψυχή; Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω αυτό τότε αστυνόμε. Έχετε ένα δωμάτιο, όπου αλλάζετε τα ρούχα σας, κατά τη διάρκεια των καθημερινών σας καθηκόντων;

Αστυνόμος: Μάλιστα κύριε, έχουμε!

Δικηγόρος: Και έχετε και ντουλάπι μέσα σε αυτό το δωμάτιο;

Αστυνομικός: Μάλιστα κύριε, έχουμε!

Δικηγόρος: Και έχετε και κλειδαριά πάνω στο ντουλάπι;

Αστυνομικός: Μάλιστα κύριε.

Δικηγόρος: Τότε γιατί, αστυνόμε, εάν εμπιστεύεστε τους συναδέλφους σας με όλη σας την ψυχή, βρίσκετε απαραίτητο να κλειδώνετε το ντουλάπι στο δωμάτιο που μοιράζεστε με τους ίδιους ανθρώπους;

Αστυνομικός: Βλέπετε κύριε, μοιραζόμαστε το ίδιο κτίριο με το δικηγορικό συγκρότημα και μερικές φορές οι δικηγόροι περπατούν μέσα σε αυτό το δωμάτιο.

Η αίθουσα του δικαστηρίου ξέσπασε σε γέλια και η δίκη διακόπηκε. Ο αστυνομικός που εξεταζόταν θεωρήθηκε ότι έδωσε την ιδανικότερη απάντηση.

 

 

Απόδοση του κειμένου της εικόνας στα ελληνικά από το Policenet.gr

Σημείωση:

Ο ανωτέρω διάλογος δεν γνωριζουμε εάν αποτελεί αληθινό γεγονός ή προιόν μυθοπλασίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει πηγή γενικευμένων και αβασάνιστων συμπερασμάτων. Αποψή μας είναι ότι καμιά γενίκευση δεν κάνει καλό.

 

Cross-examined Cop Comeback Dump A Day Funny Pictures Of The Day - 62 Pics

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis