Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:27 | 05/06/2017

​Το κείμενο που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστες της σελίδας:

 

Μια ¨παγίδα ¨ που ολοένα σφίγγει βλάπτοντας σοβαρά .... την υπόλοιπη Ελλάδα.

Εάν μπορούσε το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη να εφαρμόζει ένα άλλο μοντέλο αστυνόμευσης για την Αττική με το οποίο θα εξοικονομούσε 40% της διαθέσιμης αστυνομικής δύναμης, τα οφέλη θα ήταν τέτοια που θα άλλαζαν σχεδόν τα πάντα - προς το καλύτερο-  για όλη την Ελληνική Αστυνομία.
 
Εκατοντάδες αστυνομικοί θα μεταθετόταν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή πλησίον αυτών με ό,τι , αυτό σημαίνει για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους.
 
Θα μπορούσε να υλοποιηθεί μια ουσιαστικότερη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με βάση κυρίως  τη δυνατότητα ενίσχυσης των νευραλγικών και όχι τόσο τη δημιουργία νέων.
 
Θα αντιμετωπιζόταν καλύτερα  θέματα όπως το μεταναστευτικό και η αστυνόμευση στις Τουριστικές περιοχές κ.α  .... μα το σημαντικότερο, θα μπορούσε η ΕΛ.ΑΣ. να ¨παίξει ¨ επικοινωνιακά καλύτερα και να εξοικονομήσει πολλές δαπάνες.
 
Η υπάρχουσα αντίληψη που ορίζει ότι ''όπου τα περισσότερα προβλήματα, εκεί να μεταφέρουμε περισσότερους αστυνομικούς", που ισχύει για χρόνια ειδικά για την Αττική ... ¨ χάνει λάδια ¨
 
Αυτό που χρειάζεται ο νομός Αττικής και δει η Αθήνα είναι,  πέντε πράγματα.
 
1- Πλήρες ( ¨κλειστό¨) πληροφοριακό δίκτυο που να ξεκινάει και να φτάνει στα πάντα, σε συνδυασμό με την αναγκαία ¨προαγωγή ¨ σε Υποδιεύθυνση " του Α.Τ. και του Τ.Α. Ομονοίας 
2- Νέα τεχνολογία παντού, επιστημονική αστυνομία και εργαστήρια που να διεκπαιρεώνουν τριπλάσιο αριθμό υποθέσεων. Τα υφιστάμενα "αγκομαχούν " να κρατήσουν τα προσχήματα. ( εκπαιδεύσετε τις υπηρεσίες να σας αποστέλλουν το "ιδανικό υλικό "  και όχι όλα από το σωρό).
3- 15- 20 "ομάδες κρούσης - άμεσης και "χειρουργικής "επέμβασης ¨ για κάθε ανάγκη, από  αντικείμενα των ΕΚΑΜ έως τους μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια και τα γήπεδα. 
4- Απλοποίηση του συστήματος μεταγωγών και αποκέντρωση (περισσότερες οι κατευθείαν  "διαδρομές ") 
5 - Πέντε κέντρα αστυνομικής προανάκρισης που να διεκπαιρεώνουν τις σχετικές υποθέσεις (εκτός τα αυτόφωρα)
 
 Όλα τα υπόλοιπα ελέγχονται στο πλαίσιο της γραφειοκρατίας, που κάποιοι υπερασπίζονται προκειμένου μην χάσουν την θεσούλα τους .... ας την κρατήσουν λοιπόν με λίγο παραπάνω ¨τρέξιμο ¨
Το ανωτέρω μοντέλο  ( εκτός την γραφειοκρατία ) λειτουργεί άψογα με 5- 6.000 άτομα 
Μπορείτε να φέρετε το μακρινό 2060, στο σήμερα ??
.. ιδού η Ρόδος !!!
 
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis