Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 26/11/2014

Η τιμητική άδεια που έδωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στον υπαξιωματικό του ΠΝ θορύβησε όσους ανώτατους αξιωματικούς ειχαν σπεύσει να χαρακτηρίσουν υπερβολές όσα γράφτηκαν για το επεισόδιο στην κεντρική πύλη του ΥΠΕΘΑ . Λογικό ΄(;) να υποστηρίξουν των ανώτατο συνάδελφό τους . Και μάλλον θα συνεχίσουν να πράττουν “αγνοώντας” την τιμητική άδεια Δένδια στον υπαξιωματικό . Θα επικεντρώσουν στο γεγονός ότι η “άτυπη διοικητική εξέταση” δεν προσάπτει κάτι στον ναύαρχο.

Άρα όλοι…ευχαριστημένοι. Και ο υπαξιωματικός έκανε σωστά την δουλειά του και ο ναύαρχος δεν έκανε τίποτα λάθος! Στην Ελλάδα όλα γίνονται…

Η αλήθεια είναι ότι ο Πόντιος Πιλάτος θα ζήλευε τις ισορροπίες που κάποιοι με πολύ κόπο διατήρησαν στο ΥΠΕΘΑ ,το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ.

Να τα βάλουμε σε μια σειρά για να καταλάβουμε γιατί ο ναύαρχος δεν αντιμετώπισε ποτέ το ενδεχόμενο τιμωρίας -αν κι έχει στο παρελθόν τιμωρηθεί από άλλον Α/ΓΕΝ- ενώ ο υπαξιωματικός …κινδύνευσε από πολλά.

Σ΄ ότι αφορά στο επεισόδιο στην πύλη:

*Το βίντεο από τις κάμερες της πύλης δεν είχε αξιοποιήσιμο ήχο, αλλά η εικόνα από μόνη της έδειχνε πολλά. Και πρώτα απ΄ όλα ότι ο ναύαρχος θα μπορούσε να “κατηγορηθεί” άνετα για παραποίηση στολής.

•Πως ξεκίνησε η διερεύνηση του θέματος; Κανείς από την πύλη δεν το ανέφερε. Ούτε ο λοχαγός που ήταν επόπτης,ούτε ο υπαξιωματικός πρωταγωνιστής του επεισοδίου με τον ναύαρχο. Γιατί θα αναρωτηθείτε ,όπως κι εμείς.

Απ΄ όσα μάθαμε και να ήθελαν να το αναφέρουν …δεν πρόλαβαν.

Λοχαγός και υπαξιωματικός κλήθηκαν στο ΓΕΝ αμέσως μετά από το επεισόδιο για να δώσουν εξηγήσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι οι εξηγήσεις -ειδικά από τον υπαξιωματικό- ζητήθηκαν σε πολύ έντονο ύφος. Κάποιο το χαρακτηρίζουν και απρεπές . Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι φωνές ακούστηκαν σε αρκετή απόσταση από το γραφείο που είχαν κληθεί λοχαγός και υπαξιωματικός.

Ήταν προβλεπόμενη από κάποιοι κανονισμό αυτή η διαδικασία;

Διερευνήθηκαν αυτά τα περιστατικά από την “άτυπη διοικητική εξέταση” που έκανε ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος Γιώργος Πέτκος; Όχι είναι η απάντηση με την δικαιολογία ότι “δεν μας είπαν τίποτα ούτε ο λοχαγός,ούτε ο υπαξιωαμτικός”. Το ερώτημα είναι τους ρώτησαν ; Όχι είναι η δική μας απάντηση . 

Δεν γνωρίζουμε αν για την απόφαση να μην γίνει ΕΔΕ όπως ήθελαν από το ΥΠΕΘΑ,έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ είναι ένας Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου. Η “άτυπη διοικητική εξέταση” όπως και να το κάνουμε διευκόλυνε το ΠΝ που είχε βρεθεί σε αδιέξοδο.


Ποιο είναι το πραγματικό μήνυμα που τελικά εκπέμπεται απ΄ όλη αυτή την υπόθεση; Ότι στην Ελλάδα ποτέ δεν πρέπει να είσαι βέβαιος ότι αν κάνεις σωστά την δουλειά σου θα αναγνωριστεί. Ο υπαξιωματικός στάθηκε τυχερός που το θέμα έφθασε στο υπουργικό γραφείο ,στο οποίο βρέθηκε ένας νέος ΥΕΘΑ που δεν ήθελε όπως είπε “να σταλεί λάθος μήνυμα στο προσωπικό”. Τελικά δεν εστάλη το σωστό ,αλλά έστω κι αυτό το …διορθωμένο, διέσωσε τον υπαξιωματικό από τα …χειρότερα που πιθνανόν να τον περίμεναν επειδή έκανε όλα όσα προβλέπουν τα καθήκοντά του!


Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά του σωστά, παρά την ταραχή που πέρασε.  

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis