Η προστασία της περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής από κακόβουλους χειριστές drone είναι ένα ζωτικό και όλο και πιο επίκαιρο θέμα.
Στο νέο σεμινάριο του Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΑΞΙΑ αναπτύσσονται τα κυριότερα σημεία της χρήσης drones σε σύγχρονες επιχειρήσεις ασφαλείας, βοηθώντας τους επαγγελματίες του χώρου της ασφάλειας αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να αναβαθμίσει τις γνώσεις του σχετικά με διαδικασίες προστασίας προσώπων, εγκαταστάσεων και ζωτικών υποδομών με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών.
Επιπρόσθετα, γίνεται ανάλυση περιστατικών επιθέσεων με χρήση drones, καθώς και των διαφόρων αντιμέτρων και τακτικών αντιμετώπισης που υπάρχουν σήμερα για τον εντοπισμό και την καταστολή τους.
Το σεμινάριο Ασφάλειας & Επιτήρησης με χρήση Drone γίνεται σε συνεργασία με το Παράρτημα της World UAV Federation στην Ελλάδα. Επιμορφωτής είναι ο κ. Γιάννης Δάγκλης, σύμβουλος προσωπικής ασφάλειας & διαχείρισης ρίσκου κορυφαίων εταιρικών στελεχών (C-level executives) από τη διεθνή λίστα του Fortune 500, πιστοποιημένος εκπαιδευτής security από τον ΕΟΠΠΕΠ και την Κρατική Ομοσπονδία Σωματοφυλάκων της Ρωσίας (NAST RUSSIA) με μακρόχρονη εμπειρία σε επιχειρήσεις ασφαλείας και συμβουλευτικές υπηρεσίες στο εξωτερικό, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής του Παραρτήματος της World UAV Federation στην Ελλάδα.
Το σεμινάριο εστιάζει στην απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης μέσα από θεωρητική διδασκαλία (1η ημέρα) σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν σήμερα τα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) αν χρησιμοποιηθούν σωστά για λόγους ασφαλείας, καθώς και πρακτική εξάσκηση με πτήση drone (2η ημέρα).
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και κάρτα μέλους για 1 έτος, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation).
Το νέο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 31/10/2020 & 1/11/2020 αποκλειστικά μέσω e-learning.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Οι κυριότερες θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται είναι συνοπτικά οι εξής:
- Εισαγωγική ενημέρωση για τα UAVs και drones (Ιστορική εξέλιξη, εμπορικές και επιστημονικές εφαρμογές στη σύγχρονη ζωή).
- Τα drones σαν εργαλείο ασφαλείας: Οφέλη από την χρήση ενός drone.
- Ανίχνευση εισβολέων με χρήση drone – Θερμική απεικόνιση (Thermal imaging).
- Αναλύσεις Ρίσκου και εκτιμήσεις τρωτών σημείων (Risk & Vulnerability Assessments).
- Τα drones σαν κακόβουλο μέσο επιθέσεων: Ανάλυση τρομοκρατικών τακτικών και περιστατικών επίθεσης με drones (case studies).
- Τεχνολογία Counter-drone & σύγχρονα αντίμετρα (kinetic & non-kinetic).
- Συστήματα εντοπισμού drones (Drone Detection Systems).
- Πρακτική σε εξωτερικό χώρο (2η ημέρα).
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο είναι ιδανικό για επαγγελματίες φύλακες ασφαλείας (Security guards), σωματοφύλακες-συνοδούς ασφαλείας προσώπων, διευθυντές ασφαλείας, αστυνομικούς και επαγγελματίες από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, (εν ενεργεία, εν αποστρατεία & έφεδρους), συνοδούς ασφαλείας πλοίων -(maritime security operators), καθώς και για οποιονδήποτε ιδιώτη ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και επαγγελματικής προέλευσης που απλώς επιθυμεί να βελτιώσει τις γνώσεις του σχετικά με την προστασία της οικογένειας και της περιουσίας του με την χρήση νέων τεχνολογιών.
ΣΤΟΧΟΙ
Η εκπαίδευση ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες και πρακτικές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation). Στόχο έχει οι καταρτιζόμενοι:
- Να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να χρησιμοποιούν σωστά κάποιο ιδιόκτητο ή επαγγελματικό drone για την προστασία οικιών, επαγγελματικών χώρων και ζωτικών εγκαταστάσεων.
- Να γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν αν ένα drone χρησιμοποιηθεί από κάποιο κακόβουλο χειριστή για παράνομες ή εγκληματικές πράξεις.
- Να ενημερωθούν για τα σύγχρονα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τις τεχνικές τους δυνατότητες και τη σωστή τους χρήση για την προστασία της περιουσίας και της ζωής.
- Να ενημερωθούν για τα σύγχρονα διαθέσιμα αντίμετρα που υπάρχουν σήμερα στη διεθνή αγορά, για την αντιμετώπιση της νέας και συνεχώς αυξανόμενης απειλής των κακόβουλων χειριστών drone.
ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε 2 ημέρες και διαρκεί 16 εκπαιδευτικές ώρες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος για τους συμμετέχοντες είναι 100€ και προκαταβάλλεται. Η καταβολή γίνεται με τραπεζική κατάθεση πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου και είναι απαραίτητη για την κατοχύρωση θέσης.
Για αίτηση εγγραφής πατήστε εδώ.