Ασφάλεια κτιρίου Δ.Α. Λάρισας - Η μόνιμη δικαιολογία ότι "δεν υπάρχουν χρήματα ... αν γίνει όμως "η στραβή»" ...

ΠΡΟ ΔΙΜΗΝΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ
Ασφάλεια κτιρίου Δ.Α. Λάρισας - Η μόνιμη δικαιολογία ότι "δεν υπάρχουν χρήματα ... αν γίνει όμως "η στραβή»" ...

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας:

   Προ διμήνου, είχαμε απόδραση από τα κρατητήρια. Ευτυχώς μετά τη κινητοποίηση που υπήρξε, το άτομο συνελήφθη λίγες ημέρες μετά.

   Την ημέρα της απόδρασης το monitor από το οποίο οι συνάδελφοι παρακολουθούν το κλειστό σύστημα καμερών, ήταν εκτός λειτουργίας. Αυτό είχε συμβεί αρκετό καιρό πιο πριν και με σχετικές αναφορές είχε γνωστοποιηθεί, πλην όμως δεν επισκευάστηκε.

   Μετά την απόδραση συνάδελφος από το controlroom, με προσωπική εργασία και έξοδα, επισκεύασε το monitorτης σκοπιάς των κρατητηρίων.

   Ομοίως για χρονικό διάστημα άνω των τεσσάρων (4) μηνών το monitorπου βρίσκεται στη Κεντρική Πύλη του Αστυνομικού Μεγάρου δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα ο σκοπός, λόγω της θέσης και της κατασκευής της σκοπιάς, να μη μπορεί στη κυριολεξία να αντιληφθεί, τι γίνεται πίσω από τη πλάτη του. Και για αυτό έχουν γίνει σχετικές αναφορές αλλά ως τώρα τίποτα…..

   Αν ληφθεί δε υπόψη, ότι γενικά τα συστήματα ασφαλείας που ελέγχονται από το controlroomείναι λόγω παλαιότητας και συνεχόμενης χρήσης, στα όρια κατάρρευσης και ο συνάδελφος που εκτελεί εκεί υπηρεσία δεν είναι δυνατόν να μπορεί να ελέγχει τα πάντα ανά πάσα στιγμή, τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος.

   Η μόνιμη δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν χρήματα», δε μπορεί να σταθεί. Το κόστος επισκευής και των δύο  monitorανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ!! Αν γίνει όμως «η στραβή», τότε σε μηδέν χρόνο βρίσκονται και το χαρτί και το μελάνι για να έρθουν στους σκοπούς-συναδέλφους οι κλήσεις προς απολογία….

   Υπόψη ότι στο κτίριο λειτουργεί κερδοφόρα λέσχη, με ότι αυτό συνεπάγεται, αρκεί από την Υπηρεσία να υπάρχει η ανάλογη «ευλυγισία», πράγμα που δυστυχώς δεν βλέπουμε….

   Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                        

 

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                  ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ