Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:02 | 27/06/2021

Η έννοια της ασφάλισης του αυτοκινήτου εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα, όταν εφευρέθηκε το αυτοκίνητο και αναπόφευκτα ξεκίνησαν και τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα!

Η ανάγκη θέσπισης ειδικών νόμων για να ρυθμίζουν τα θέματα που αφορούν στα θύματα των ατυχημάτων ήταν παραπάνω απο επιτακτική.

Αρχικά, το φαινόμενο οι υπαίτιοι των ατυχημάτων να μην αποζημιώνουν για τις ζημιές που προκαλούσαν, τόσο γιατί δεν υπήρχαν ακόμα οι σχετικοί νόμοι, όσο κι επειδή τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να το κάνουν, ήταν κάτι ιδιαίτερα συχνό!

Αυτή η ανάγκη δημιούργησε την ιδέα της ασφάλισης αυτοκινήτου περίπου το 1925, ενώ σταδιακά υιοθετήθηκε ως υποχρεωτική σε όλο τον κόσμο.

Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της μορφής ασφάλισης είναι ότι ο τρόπος που καθορίζονται τα ασφάλιστρα (μπορείτε να δείτε το άρθρο μας για το παραμετρικό τιμολόγιο), δίνει κίνητρο στον κόσμο να οδηγεί προσεκτικά ώστε να μειωθεί η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος.

Το αυτοκίνητο αναμφισβήτητα αποτελεί αναγκαίο μέσο στην καθημερινή δραστηριότητα μας αλλά και εξίσου σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.

Είναι σημαντικό να σας αναφέρουμε ότι το πλήθος των ατυχημάτων κάθε χρόνο σε συνάρτηση με τις ημερήσιες μετακινήσεις μας, κάνουν αναγκαία την ύπαρξη της καλύτερης δυνατής εξασφάλισης του οδηγού , των επιβατών αλλά και του ίδιου του οχήματος.

Όσο έμπειρος ή ικανός οδηγός κι αν είστε , με την Real Insurance Brokers έχετε το προνόμιο να αισθάνεστε ότι καλύπτεστε από μία αξιόπιστη λύση-ομπρέλα , που θα σας στηρίξει ακριβώς τη στιγμή που θα το έχετε ανάγκη, δεδομένου ότι η κυκλοφορία του αυτοκινήτου σας στους Ελληνικούς δρόμους αποτελεί και σοβαρή πηγή ζημιογόνων γεγονότων.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες ασφάλισης του οχήματος σας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis