Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:45 | 23/06/2020

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.:

 

 Θέμα: Ασφαλιστική ικανότητα Ειδικών Φρουρών τελευταίας σειράς κατάταξης [9η σειρά]

Σχετ: α) Το υπ’ αριθ. 9 από 12-2-2020 έγγραφό μας.

          β) Το υπ’ αριθ. 7011/5/324-γ΄από από 25-2-2020 τη Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού/Α.Ε.Α.

          γ) Το υπ’ αριθ. 1028/20/1217851΄από από 12-6-2020 έγγραφο Κλάδου Διαχειριστικής-Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α.

 

Α. Στις αρχές του 2020, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, έγινε αποδέκτης παραπόνων μικρού αριθμού συναδέλφων Ειδικών Φρουρών, της τελευταίας σειράς κατάταξης, αναφορικά με το ζήτημα της ασφαλιστικής τους ικανότητας, με την απαίτηση από αυτούς, πληρωμής εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκ μέρους ιδιωτικών φορέων.

 Ειδικότερα, αρκετοί συνάδελφοι εμφανίζονταν ως μη έχοντες ασφαλιστική κάλυψη, αν και είχαν προσληφθεί στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Οκτώβριο του 2019, και έκτοτε γίνονται οι σχετικές κρατήσεις.

Β. Το ζήτημα αυτό γνωστοποιήθηκε εγγράφως στον Προϊστάμενο Κλάδου Διαχειριστικής-Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, για την επίλυση του ανακύψαντος προβλήματος, με την επισήμανση του επείγοντος χαρακτήρα του, με το υπ’ αριθ. 9 από 12-2-2020 έγγραφό μας.

Γ. Η Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού/Α.Ε.Α., με το β΄ έγγραφό της, μας ενημέρωσε ότι, για την ομαλή και απρόσκοπτη έκδοση ασφαλιστικής ικανότητας των νεοπροσληφθέντων Ειδικών Φρουρών, οι Σχολές κατάταξης απέστειλαν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στους κατά τόπους φορείς του Ε.Φ.Κ.Α., προκειμένου να προβούν στην έκδοση των ατομικών ασφαλιστικών ικανοτήτων, ενώ, σύμφωνα με τα υποβληθέντα στοιχεία, προέκυπτε η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δικαιολογητικών του συνόλου του νεοπροσληφθέντος προσωπικού, καθώς και ότι η διαδικασία εκκρεμούσε στο στάδιο επεξεργασίας των στοιχείων από του αρμόδιους φορείς.

Δ. Ο Κλάδος Διαχειριστικής-Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α., με το γ΄ έγγραφό του, επιβεβαίωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων Ειδικών Φρουρών έχουν ασφαλιστική ικανότητα, ενώ ένας πολύ μικρός αριθμός ανασφάλιστων, (σημείωση: ιδίως λόγω μη διαγραφής από άλλον ασφαλιστικό φορέα), μπορούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα κατά τόπους αρμόδια καταστήματα e-ΕΦΚΑ, στο διαδικτυακό τόπο του οποίου δύνανται να ελέγξουν την ασφαλιστική ικανότητα με κωδικούς taxis και ΑΜΚΑ.

Ε. Τέλος, και μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με τον Προϊστάμενο Κλάδου Διαχειριστικής-Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποκαθίστανται τα τελευταία κενά ασφαλιστικής κάλυψης των νέων συναδέλφων που κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία προέκυψαν και παρουσιάστηκαν στη Σχολή εκπαίδευσης Διδυμοτείχου, προφανώς λόγω ελλειπούς διοικητικής  μέριμνας.

Επισημαίνουμε ότι όσοι εκ των συναδέλφων και μετά την ως άνω διαδικασία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα να επικοινωνούν με το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 

Δείτε σχετικά :

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis