Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:57 | 22/02/2018

Οι Αστυνομικοί που υπηρετούν Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, εκτός των πολύ δύσκολων καθηκόντων στα οποία καλούνται να ανταποκριθούν καθημερινά, έχουν να αντιμετωπίσουν και την «δοκιμασία» των αποσπάσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι (όπως αποδεικνύεται  … μακροχρόνιες) ανάγκες του μεταναστευτικού προβλήματος.

Στο εν λόγω ζήτημα αναφέρθηκε η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι  το τελευταίο τετράμηνο, δυο διμοιρίες της ΥΑΤ παραμένουν μόνιμα στα νησιά της Μυτιλήνης και της Χίου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απουσιάζουν από τις οικογένειές τους 15 ημέρες κάθε δίμηνο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

[custom:google-ads]

Η Ένωση Θεσσαλονίκης τόνισε επίσης ότι η σωματική και ψυχολογική επιβάρυνση των δυνάμεων της ΥΑΤ είναι διαρκής και δυστυχώς, η πίεση αυτή μεταφέρεται και στις οικογένειες των Αστυνομικών.

Οι συνεχείς αποσπάσεις έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον οικογενειακό και προσωπικό προγραμματισμό των συναδέλφων, οι οποίοι δεν υπομένουν πλέον την υφιστάμενη κατάσταση.

Παράλληλα, δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι οι αστυνομικοί της ΥΑΤ περνούν το ¼ του χρόνου τους μακριά από τις οικογένειές τους, παρά τη θέλησή τους.

Για τους λόγους αυτούς η Ένωση πρότεινε την απεμπλοκή μιας διμοιρίας της ΥΑΤ από τις μετακινήσεις στα νησιά και επισήμανε την ανάγκη νέας θεώρησης των αποσπάσεων  των διμοιριών για το μεταναστευτικό ζήτημα. 

Διαβάστε στο Policenet.gr :  Τι αλλάζει με τα πενθήμερα και τα νυχτερινά

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis