Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 08/11/2017

Ατζέντα-φωτιά έχει στη διάθεσή της η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, στην οποία περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ,  ονόματα πρώτου μεγέθους στη διακίνηση ναρκωτικών στο Ηράκλειο. Τα στοιχεία αυτά εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθούν από τις διωκτικές αρχές σε συνεργασία με τη δικαιοσύνη και επίκεινται εξελίξεις.

Η ατζέντα αυτή βρέθηκε στο σπίτι 34χρονου Αλβανού ζαχαροπλάστη, ο οποίος μέχρι πρότινος αποτελούσε πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών περιγράφουν έναν άνθρωπο με λευκό ποινικό μητρώο, ο οποίος δούλευε από το πρωί έως το βράδυ επί δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια σε γνωστό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στο Ηράκλειο.

[custom:google-ads]

Τόσο ο εργοδότης του όσο και συνάδελφοί του έπεσαν από τα σύννεφα, όπως αναφέρεται, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο άνθρωπος αυτός το τελευταίο δίμηνο είχε μετατρέψει το σπίτι του σε εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών κατ’ εντολή 43χρονου συμπατριώτη του, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές της Αγυιάς.

Κατά την Αστυνομία, το μεγάλο αφεντικό ήταν ο 43χρονος κρατούμενος. «Ήταν η “ομπρέλα” όλων των διακινητών στο Ηράκλειο. Από αυτόν προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες όλοι. Μιλάμε ξεκάθαρα για αλβανική μαφία» σχολίασε αξιωματικός, ο οποίος έχει απόλυτη γνώση της υπόθεσης.

Το πρωί έφτιαχνε προφιτερόλ, το βράδυ νόθευε ηρωίνη

Πριν από 2,5 μήνες αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 43χρονο με ποσότητα ηρωίνης κι έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή. Σίγουροι ότι ο εγκλεισμός του δεν θα ανακόψει τη δραστηριότητά του, αφού η μπίζνα ήταν μεγάλη, επέμειναν  στη συγκεκριμένη υπόθεση, θεωρώντας ως πιθανότερο να υπάρξει… διάδοχος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 34χρονος συνδεόταν φιλικά με τον έγκλειστο και έτσι πείστηκε να αναλάβει τη διακίνηση όσο ο δεύτερος ήταν πίσω από τα κάγκελα. Άλλωστε ήταν το κατάλληλο πρόσωπο λόγω του καλού προφίλ που είχε.

Όλη μέρα έφτιαχνε σοκολατίνες και μηλόπιτες και τις νύχτες έκανε προσμίξεις νοθεύοντας τις ποσότητες της ηρωίνης που παραλάμβανε για να τις προωθήσει στο πελατολόγιο του κρατούμενου. Και όπως σχολίαζαν αστυνομικοί, ήταν «master chef» και στις χημικές ουσίες.

Ακινητοποίησαν τον 34χρονο μετά από «πάσα» ηρωίνης σε 56χρονο Ηρακλειώτη τοξικομανή. Αρχικώς έδειξε να είναι χαλαρός, όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του και ανακάλυψαν το δωμάτιο που είχε μετατρέψει σε εργαστήριο νόθευσης των ναρκωτικών.

Εκεί βρήκαν ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου και σε σκόνη, συνολικού βάρους 3 κιλών καθώς και ποσότητα 83 γραμμαρίων κοκαϊνης. Ακόμα κατέσχεσαν δεκάδες ναρκωτικά χάπια, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, σύνεργα κονιορτοποίησης και πρόσμιξης ηρωίνης και κοκαΐνης και αρκετά μετρητά.

Στο σπίτι βρέθηκε και μία ατζέντα-χρυσωρυχείο για τις διωκτικές αρχές, αφού, όπως αναφέρεται, περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα στη διακίνηση ναρκωτικών. Ουσιαστικά τα ονόματα που αναφέρονται αποτελούν μία απεικόνιση των ανθρώπων που συνθέτουν το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών σε τοπικό επίπεδο.

Ο 34χρονος, ο οποίος υπήρξε συνεργάσιμος με τις αρχές, αντιμετωπίζει βαρύτατη κατηγορία και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο «λογαριασμός» δεν θα αργήσει να σταλεί και στον 43χρονο έγκλειστο, ο οποίος επίσης θα λογοδοτήσει για την υπόθεση.

 

www.patris.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis