Α.Τ. & Τ.Α. Αμπελοκήπων: Και οι δύο υπηρεσίες λειτουργούν οριακά με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Α.Τ. & Τ.Α. Αμπελοκήπων: Και οι δύο υπηρεσίες λειτουργούν οριακά με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό

Τα εκλεγμένα μέλη μας πραγματοποίησαν σήμερα επίσκεψη στο Α.Τ. και Τ.Α. Αμπελοκήπων.

Η μη πραγματοποίηση της συγχώνευσης που προβλέπεται από την αναδιάρθρωση, των Τμημάτων Αμπελοκήπων -Μενεμένης έχει οδηγήσει την λειτουργία και των δύο υπηρεσιών σε οριακό σημείο.

Αρχικά και όσον αφορά το κτίριο, είναι απορίας άξιο ποιος και γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο κτίριο. Μιλάμε για ένα κτίριο το οποίο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, όπου δεν υπάρχει ανελκυστήρας ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και κυρίως Α.ΜΕ.Α.Επίσης στην Ασφάλεια δεν υπάρχει χώρος προσωρινής κράτησης με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να βρίσκονται στον διάδρομο, ενώ στον ίδιο χώρο αναμένουν πολίτες για έκδοση ταυτοτήτων και άλλα ζητήματα. Επίσης υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις καλωδιώσεις και την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του τμήματος.

Όλα τα παραπάνω έχουν αναφερθεί, ενώ όπως ενημερωθήκαμε από τους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί, η Διοίκηση είχε προτείνει το κτίριο της Μενεμένης ως καταλληλότερο για την συγχώνευση.

Καθώς φαίνεται η επιλογή έγινε με άλλα κριτήρια και η άποψη των άμεσα εμπλεκόμενων τέθηκε σε δεύτερη μοίρα.

Στο Α.Τ. οι αστυνομικοί δεν ξεπερνούν τους 20 συνολικά μαζί με τους Αστυνομικούς της γειτονιάς, οι οποίοι καθημερινά συμβάλλουν ώστε να βγει η υπηρεσία
Οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις είναι Μ.Ο 10 ανά άτομο, αλλά προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλη ανισορροπία μεταξύ των συναδέλφων, αφού από την μία υπάρχει συνάδελφος με 0 οφειλόμενα και συνάδελφος με 25.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο υπάρχει εδώ και καιρό στο τμήμα και θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα.
Όπως μας ενημέρωσαν τα συνεχόμενα έκτακτα μέτρα που βγαίνουν καθημερινά επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα κατάσταση.

Στο Τ.Α. η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη με τους αστυνομικούς να μην ξεπερνούν τους 15.Ο Διοικητής έχει αναφέρει ουκ ολίγες φορές το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού 
στην Διεύθυνση.Το θετικό είναι ότι εκδίδει κανονικά εβδομαδιαίο πρόγραμμα και δεν οφείλει ούτε μία ημερήσια ανάπαυση στο προσωπικό.
Είναι σημαντικό ο Διοικητής της κάθε υπηρεσίας να αναφέρει εγγράφως τα προβλήματα ιεραρχικά προς τους ανωτέρους, αλλά ταυτόχρονα να σέβεται το προσωπικό του και να μην 
το επιβαρύνει εξαιτίας της αδιαφορίας για εξεύρεση λύσης από τους ανωτέρους.

Είναι επιτακτική η ανάγκη και οι δύο Διεύθυνσεις να σκύψουν πάνω και από τις δύο υπηρεσίες και να τις ενισχύσουν άμεσα με προσωπικό.
Δεν μπορούν να περιμένουν οι συνάδελφοι αν και πότε θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση των τμημάτων της περιοχής τους.

Όσον αφορά το κτιριακό, ίσως η Διοίκηση θα έπρεπε να σκεφτεί εκ νέου την επιλογή που έκανε...
Καλύτερα να διορθωθεί ένα λάθος, παρά να επιμένουμε σε αυτό.

  ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ Γεώργιος

 Μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ και Ε.Α.Υ.Θ.

 ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ Πασχάλης

 Υπεύθυνος Δυτικού Τομέα Ε.Α.Υ.Θ.

 ΧΑΛΚΙΔΗΣ Αναστάσιος 

 Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

 aspapolice.gr