Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:34 | 28/11/2020

Στα «μαλακά», έπεσε ο σωφρονιστικός υπάλληλος που είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2019 έξω από τις φυλακές Αυλώνα να έχει στην κατοχή του ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα, με σκοπό να τα εισάγει στις φυλακές ανηλίκων (όπως ανέφερε το κατηγορητήριο).

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος κρίθηκε ένοχος από τους δικαστές και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, καθώς το δικαστήριο αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς του συνηγόρου του κατηγορουμένου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος στην αγόρευση του είπε πως ο πελάτης του τα ναρκωτικά τα είχε για προσωπική του χρήση.

Επίσης το δικαστήριο αποδέχτηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου του νεαρού σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στο παρκινγκ των φυλακών το πρωί τις 24ης Δεκεμβρίου του 2019 από αστυνομικούς τις Βορειανατολικής Αττικής και συναδέλφους του, καθώς στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην συνέχεια στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 745 γραμμάρια χασίς, σακούλες με ποσότητα λαθραίου καπνού, κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, αλλά και μονωτικές ταινίες.

Τότε η δικογραφία που είχε συνταχτεί σε βάρος του, ανέφερε πως ο νεαρός σωφρονιστικός υπάλληλος αυτές τις ποσότητες ναρκωτικών, αλλά και τα κινητά τηλέφωνα τα είχε για εμπόριο μέσα στις φυλακές ανηλίκων, και είχε προφυλακιστεί.

Πλέον όμως και έπειτα από την απόφαση του Δικαστηρίου με ποινή 4 ετών με αναστολή, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος και περιμένει πια και το Εφετείο όπου αναμένει την πλήρη δικαίωση του.

Απόστολος Λύτρας: Περιμένουμε να εκδικαστεί η υπόθεση και στο Εφετείο

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σωφρονιστικού υπαλλήλου ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, δήλωσε στο Newsti.gr για την απόφαση του δικαστηρίου: «Το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και του αναγνώρισε ελαφρυντικά, και συγκεκριμένα αυτό του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του κατά την διάρκεια τις προφυλάκισης του.

Μετά την πράξη του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως η ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν για προσωπική του χρήση και δεν θα εισήγαγε ποτέ ναρκωτικά στις φυλακές, πόσο μάλλον σε φυλακές ανηλίκων. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου θα περιμένουμε να εκδικαστεί η υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο».

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis