Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 12/07/2017

Με συνεχείς περιπολίες η αστυνομία προσπαθεί να βάλει τάξη στο Λαγανά μετά το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 22χρονου Αμερικανού Bakari Henderson, και τις τελευταίες ημέρες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής η αστυνομική δύναμη στον κεντρικό δρόμο που λειτουργούν τα μπαρ.

Αν και τα περιστασιακά μέτρα δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα που σχετίζεται με την εγκληματικότητα και την εν γένει παραβατική συμπεριφορά,  εν τούτοις γίνεται μια πολύ καλή πρόβα για τα αποτελέσματα που έχει η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης στην περιοχή.

Η αστυνομία κάνει αισθητή την παρουσία της με περιπολίες που γίνονται με οχήματα όσο και με πεζούς αστυνομικούς ενώ η Τροχαία βρίσκεται συνέχεια επί ποδός. Οχήματα και μοτοσυκλέτες της ΟΠΚΕ «οργώνουν» το Λαγανά και το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει τάξη που εν διαταράσσεται με τίποτα λόγω της παρουσίας της αστυνομίας.

Όμως τα μέτρα που εφαρμόζονται τώρα στο Λαγανά και είναι δεδομένο ότι είναι άκρως αποτελεσματικά, με το πέρασμα των ημερών θα χαλαρώσουν κι αυτό γιατί η υφιστάμενη δύναμη δεν πρόκειται να είναι στις επάλξεις όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Επιπλέον ο Λαγανάς χρειάζεται συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για να αστυνομευτεί και τέτοιο σχέδιο δεν έχουμε δει σε βάθος χρόνου. 

Η τελευταία ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία καταγράφει τις συλλήψεις που έγιναν σε όλο το Ιόνιο για διάφορα αδικήματα και είναι συνολικά 9. Στο νομό Ζακύνθου έγιναν 4 συλλήψεις και όλες αφορούν αλλοδαπούς και μικροποσότητες ναρκωτικών. 

Οι συλλήψεις αφορούν τα εξής:

•    Τη Δευτέρα  το πρωί  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, να έχει στην κατοχή του συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και απαγορευμένα δισκία. 

•    την Κυριακή (09-07-2017) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Μ. Βρετανίας, για κατοχή  μικροποσότητας  κάνναβης. 

•    Την Παρασκευή (07-07-2017) το πρωί, από  αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Ιταλίας ηλικίας 29ετων και ένας 19χρονος υπήκοος Μ. Βρετανίας, κατά περίπτωση για κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

ermisnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis