Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:30 | 23/05/2018

Αυξημένα είναι τα μέτρα που έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες η Διευθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου και τα οποία έχουν να κάνουν με την έλευση και παραμονή στο νησί, για μια περίπου εβδομάδα, μιας ομάδας Βρετανών τουριστών που ανήκουν σε club τύπου “18-30”.

Πρόκεται για 600 με 1000 άτομα Αφροβρετανούς και Αφροαμερικανούς, μέλη του club “Shut Down” που όπως έχει γίνει γνωστό θα αφιχθούν αυριο στη Ζάκυνθο, θα εγκατασταθούν στην περιοχή του Λαγανά, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας, όντας ευποροι, σε διάφορα πάρτι διασκεδάζοντας σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς.


Το SHUTDOWN FESTIVAL είναι το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ αστικών κλαμπ της Ευρώπης, συνδυάζει την ψυχαγωγική αξία ενός παραθεριστικού θέρετρου (ήλιο, άμμο, κλαμπ, πάρτυ) με μερικούς από τους μεγαλύτερους DJs του κόσμου και διεθνείς καλλιτέχνες. Κάθε μέρα και νύχτα διασκεδάζουν σε μερικές από τις πιο καταπληκτικές παραλίες και νυχτερινά κέντρα της περιοχής που επισκέπτονται.


Θέλωντας να έχει λάβει έγκαιρα τα μέτρα του ο Αστυνομικός Διευθυντής και δεδομένης της υποστελέχωσης ζήτησε ενισχύσεις εκτός νησιού. Αυτός είναι και ο λόγος της ενισχυμένης παρουσίας ανδρών της ΟΠΚΕ Ηγουμενίτσας οι οποίοι θα συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους στο νησί και έχουν ήδη ξεκινήσει περιπολίες και χαρτογράφιση καταστημάτων και κέντρων διάσκεδασης στο Λαγανά.

[custom:google-ads]

Οι πρώτες συμπλοκές


Υπενθυμίζεται πως λίγες, μόλις, ημέρες μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου είχαμε τα πρώτα επεισόδια στο Λαγανά με μεθυσμένους Βρετανούς. Σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις νεαροί Βρετανοί υπό την επήρεια μέθης προκάλεσαν μικροσυμπλοκές με επιχειρηματίες και άλλους τουρίστες με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της τάξης ως συνέπεια της άμεσης επέμβαση της Αστυνομίας. Το γεγονός αν και ήσσονος σημασίας δεν παύει να προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους και επιχειρηματίες που έχουν φθάσει, για να μην πούμε ξεπεράσει, τα όριά τους αφού μόνο σκοπό έχουν να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

 

Τα προβλήματα


Αλκοόλ και χρήση “αερίου γέλιου”, το γνωστό μπαλονάκι, είναι ένα ακόμη “αγκάθι” στο Λαγανά μαζί με τα ναρκωτικά και νοθευμένα ποτα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των επισκεπτών. Τα περιστατικά είναι αυξημένα και σοβαρά και ενέχεται κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή του χρήστη, αν λάβει σε μεγαλύτερη ποσότητα κάτι από τα παραπάνω. Η μικροεγκληματικότητα, κυρίως οι κλοπές κινητών, πορτοφολιών και tablets από ανήλικους, κυρίως Ρομά, είναι ένα ακόμη στοιχείο που ανήκει στον κύκλο της παραβατικότητα στο Λαγανά. Τα αποτελέσματα της δυσφήμησης του Λαγανά ως προορισμού δεν περιορίζονται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά επηρεάζουν ευρύτερα ολόκληρη τη Ζάκυνθο και τη φήμη της.

Πηγή: imerazante.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis