Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:39 | 25/03/2019

Με αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας απάντησε η Αθήνα στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ που μίλησαν στον ΣΚΑΪ θα υπάρξει αυστηρό διάβημα στην τουρκική κυβέρνηση, καθώς η Αθήνα δε θέλει να περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης.

Θυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως Τούρκικα μαχητικά την ώρα που ο ίδιος μετέβαινε στο ακριτικό νησί, παρενόχλησαν το ελικόπτερο το οποίο τον μετέφερε, ενώ στην συνέχεια απογειώθηκαν τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία τα αναχαίτισαν. Μέχρι να έρθουν τα ελληνικά μαχητικά το ελικόπτερο χρειάστηκε να κάνει ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει τους Τούρκους.

«Καίτε τζάμπα κηροζίνη και βενζίνη», είπε απευθυνόμενος στους Τούρκους ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα πάει ακόμα και κολυμπώντας στα ελληνικά νησιά», είπε ακόμα.

[custom:google-ads]

Από την πλευρά τους πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας με πληροφορίες τους στο πρακτορείο Ανατολή απάντησαν στις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και την παρενόχληση στο ελικόπτερο του στο Αγαθονήσι.

«Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια παρενόχλησης απο τα τουρκικά μαχητικά, τα αεροσκάφη μας έκαναν τα συνηθισμένα τους καθήκοντα» αναφέρουν οι τουρκικές πηγές.

Διαβάστε περισσότερα στο eleftherostypos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καταδίωξαν Ι.Χ. με πλαστή πινακίδα, όπλα και ναρκωτικά

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis