Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:40 | 27/11/2014

Η αποκάλυψη ενός δικτύου σηράγγων το οποίο συνέδεε σπηλιές και οχυρές τοποθεσίες μεταξύ τους από ένα Hornet της αυστραλιανής Αεροπορίας οδήγησε στην βομβαρδισμό του από αεροσκάφη της συμμαχίας με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 100 ισλαμιστών.   

Την αποκάλυψη έκανε ο Αυστραλός αντιναύαρχος David Johnston  από την Καμπέρα. Όπως είπε ο Αυστραλός στρατιωτικός ένα F/A-18 της Αεροπορίας τηγς Αυστραλίας εφοδιασμένο με κάμερες IIR διαπίστωσε την ύπαρξη υπόγειων καταφυγίων και τούνελ της ISIS σε μια περιοχή κοντά στο Κιρκούκ την περασμένη εβδομάδα.

Μέσα σε μερικές μια κοινή ομάδα 20 αεροσκαφών από τα κράτη που μετέχουν στον συνασπισμό κατά της ισλαμικής οργάνωσης πραγματοποίησε πολλαπλές προσβολές σε 44 στόχους ενώ ταυτόχρονα από το έδαφος κουρδικές ειδικές δυνάμεις κινήθηκαν αστραπιαία στην συγκεκριμένη περιοχή προχωρώντας σε  εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 100 ισλαμιστών.

Ταυτόχρονα όπως είπε ο ίδιος οι Αυστραλιανές δυνάμεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάληψη ενός διυλιστηρίου στο Baji από το οποίο η ISIS είχε εισόδημα 13 εκατ. $ την ημέρα.

defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis