Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:19 | 11/10/2015

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές συνεχίζουν να πλήττουν στόχους στη Συρία, ενώ η επίθεση κατά των τζιχαντιστών προχώρησε και στην Παλμύρα και το Χαλέπι καταστρέφοντας, όπως ανέφερε ο συριακός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός, αποθήκες πυρομαχικών και οχήματα ανδρών του Ισλαμικού Κράτους.

 

 



Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας προχωρούν στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία έχοντας ενισχύσει την πολεμική μηχανή τους με εξελιγμένα όπλα και αεροσκάφη που θεωρούνται τελευταίας τεχνολογίας.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today όπλα υψηλής ακριβείας, έξυπνες βόμβες και έξυπνοι πύραυλοι χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές δυνάμεις με στόχο την εξόντωση μελών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και την αποφυγή να πληγούν άμαχοι.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η καθοδηγούμενη βόμβα τύπου KAB-500 και τύπου KAB-250, με την οποία οι Ρώσοι «χτύπησαν» ένα στρατόπεδο του ΙΚ κοντά στην περιοχή Μααράτ αλ-Νουμαάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Αμύνης, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

 

«Σύμφωνα με τις καταγραφές των στοιχείων πτήσεως οι αποθήκες πυρομαχικών των τρομοκρατών, οι αποθήκες καυσίμων και επτά τμήματα στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν», δήλωσε ο Κονασένκοφ, ο οποίος επισήμανε πως το λάθος στις έξυπνες βόμβες τύπου KAB-500 δεν ξεπερνά τα πέντε μέτρα.

«Αυτά και άλλα όπλα υψηλής ακριβείας έχουν χρησιμοποιηθεί τις περασμένες ημέρες για να πληγούν στόχοι τρομοκρατών του ΙΚ, όπως κέντρα διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων και εργαστήρια όπου κατασκευάζονται όπλα για καμικάζι αυτοκτονίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα του ρωσικού δικτύου για τις επιθέσεις υψηλής ακριβείας γίνεται χρήση του ρωσικού δορυφορικού συστήματος παγκόσμιας πλοήγησης GLONASS μέσω του οποίου κατευθύνονται τα βλήματα των ρωσικών δυνάμεων.

 

Στο μεταξύ, το RT αναφέρει πως οι βόμβες KAB-250 αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 2000 για τα μαχητικά τύπου 5G PAK-FA, στα οποία τοποθετούνται στο εσωτερικό χώρο μεταφοράς πυρομαχικών, γεγονός που εξηγεί τη χαρακτηριστική μορφή τους σε σχήμα αυγού. 

Η βόμβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλα σύγχρονα ρωσικά μαχητικά, όπως τα Σουχόι Su-34, το οποίο μπορεί να πλήξει στόχους από ύψος 5.000 μέτρων, ενώ μπορεί να απελευθερώσει και μη καθοδηγούμενες βόμβες, καθώς το εξελιγμένο σύστημά του επιτρέπει στον πιλότο να τις εκτοξεύσει με σημαντική ακρίβεια. 

 

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν χρήση και καθοδηγούμενων με λέιζερ βομβών ακριβείας Kh-25L και Kh-29L.

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο, μάλιστα, για την καταστροφή των στρατηγείων του ΙΚ που έχουν κατασκευαστεί από τσιμέντο ή των υπόγειων καταφύγιων τους είναι απαραίτητη η χρήση βομβών BETAB-500, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν ολοσχερώς υπόγειες κατασκευές. 

 

Την ίδια στιγμή, βόμβες τύπου OFAB-250 έχουν εντοπιστεί κάτω από τα φτερά των Σουχόι στην βάση Χαμειμίμ, με τις οποίες πλήττονται στόχοι που δεν προστατεύονται, όπως στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων. 

Επισημαίνεται, πως τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία είχε φροντίσει να ενισχύσει τα οπλικά συστήματά της στις βάσεις της Λαττάκειας και της Ταρτούς στη Συρία αναπτύσσοντας περισσότερα από 50 αεροσκάφη και ελικόπτερα, αλλά και τάγμα πεζοναυτών που στο σύνολό τους πλησιάζουν τους 2.000 άνδρες.

 

Οι Ρώσοι, μάλιστα, επέλεξαν να μεταφέρουν αεροσκάφη από την «οικογένεια» των Σουχόι, εκ των οποίων έξι Su-34, δώδεκα Su-25, δώδεκα Su-24Μ2, τέσσερα καταδιωκτικά Su-30Μ, ενώ έχουν αναπτύξει και επτά ρωσικά άρματα μάχης Τ-90 κι ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικό Btr-82.

Στην αεροπορική βάση της Λαττάκειας, λοιπόν, το RT «ξενάγησε» τους αναγνώστες για να γνωρίσουν τα υπερόπλα των ρωσικών δυνάμεων σε μία προσπάθεια επίδειξης ισχύος. 

http://www.protothema.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis