Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 01/06/2015

Μέτρα ύψους 3,5 δισ. περιλαμβάνει σχέδιο της Κομισιόν που έφτασε στην Αθήνα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Το κείμενο, που φέρει τον τίτλο Memorandum of Understanding, δηλαδή Μνημόνιο, απηχεί τις απόψεις όχι μόνον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και των υπόλοιπων θεσμών, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης, μεταξύ αυτών το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τον ΦΠΑ, αλλά και τη θέση του ΔΝΤ για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Το συνολικό «πακέτο» των προτάσεων φτάνει τα 3,5 δισ. ευρώ, και αποτελείται κυρίως από φοροεισπρακτικά μέτρα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτιμούν ότι λόγω της καθυστέρησης των διαπραγματεύσεων, υπάρχει αύξηση του δημοσιονομικού κενού που πρέπει άμεσα να καλυφθεί, ενώ εμφανίζονται πιο ευέλικτοι στο θέμα της εφαρμογής της λίστας των μεταρρυθμίσεων. 

Πάντως κυβερνητικοί κύκλοι διέψευδαν το βράδυ της Κυριακής το συγκεκριμένο σχέδιο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός Ant1. «Δεν έχει τεθεί τέτοια πρόταση από την Κομισιόν υπό μορφή τελεσιγράφου», ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis