Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 14/04/2017

Το LAPD (Los Angeles Police Department) είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο, ενώ το όνομά του εμφανίστηκε μέχρι και στην ελληνική τηλεόραση.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη υπηρεσία της αστυνομίας στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από αυτές της Νέας Υόρκης και του Σικάγο.

 

Ο διαγωνισμός του LAPD για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και καθημερινή χρήση ολοκληρώθηκε με νικητή το… i3 της BMW!

Η BMW Βόρειας Αμερικής κέρδισε λοιπόν το διαγωνισμό και παρέδωσε στην αστυνομία της μεγαλούπολης της Καλιφόρνια 100 i3. Η επιλογή έγινε ύστερα από αξιολόγηση μαζί με άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους του Λος Άντζελες, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, η αξιοπιστία και οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας ConnectedDrive, που θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμες για τη διαχείριση και το σέρβις του στόλου.

Στην τελετή παραλαβής των ηλεκτρικών BMW παρευρέθη ο Δήμαρχος της πόλης Eric Garcetti (δείτε τον ΕΔΩ να οδηγεί χωρίς χέρια ένα αυτόνομο Volvo), ο οποίος δήλωσε: «Θα πρέπει να σκεφτόμαστε και να πράττουμε με “πράσινο” τρόπο. Το πλάνο του δήμου μας επιταχύνει την υιοθέτηση πρακτικών και τεχνολογιών που επίσης εξοικονομούν χρήματα και πόρους».

Τα ηλεκτρικά BMW δεν θα χρησιμοποιηθούν βέβαια για καταδιώξεις, αλλά για μεταφορά στελεχών της αστυνομίας και σε κοινωνικές δραστηριότητες. Η εταιρεία Greenlots θα παρέχει στο LAPD 100 φορτιστές και 4 ταχυφορτιστές για την εξυπηρέτηση του στόλου των i3.

Δεξιά ο Δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric και αριστερά ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Charlie Beck.

Δεξιά ο Δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti και αριστερά ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Charlie Beck.

 

Πηγή:  www.newsauto.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis