Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 11/02/2019

Επίδειξη των νέων όπλων της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας πραγματοποίησαν δύο κινέζοι στρατιώτες στο πλαίσιο προγράμματος της κινεζικής τηλεόρασης, στο οποίο πρωτοεμφανίστηκαν αρκετά νέα όπλα που θα χρησιμοποιούν οι κινέζοι στρατιώτες στις μελλοντικές τους μάχες.

[custom:google-ads]


Αρκετά από τα όπλα αυτά μοιάζουν εξωπραγματικά, όπως τυφέκια που ρίχνουν πίσω από γωνίες, αλλά και μαχαίρια τα οποία πυροβολούν με σφαίρες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα εξαιρετικό αλεξίσφαιρο γιλέκο για το προσωπικό της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων



Τα «σούπερ όπλα» παρουσιάστηκαν από δύο κορυφαίους σκοπευτές της Ταξιαρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων Xuefeng του Κινεζικού Στρατού στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Κίνας πριν από λίγες μέρες.

Μεταξύ αυτών ένα τυφέκιο το οποίο εκτοξεύει μία οβίδα κάθε τρία δευτερόλεπτα, ένα τυφέκιο εξειδικευμένο για χρήση εντός πόλεων και στενών χώρων και το μαχαίρι που μπορεί να ρίξει τέσσερις σφαίρες.




Οι δύο στρατιώτες χρησιμοποίησαν 10 τύπους όπλων σε ένα διαγωνισμό ευστοχίας κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Ποιος είναι ο απόλυτος ήρωας» (Who is the ultimate Hero).

Η εκπομπή είναι εβδομαδιαία και παράγεται από το στρατιωτικό και αγροτικό κανάλι του σταθμού και αποσκοπεί στο να αναδείξει την αυξανόμενη δύναμη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας.

Ενώ το βομβιδοβόλο όπλο και το μαχαίρι-πιστόλι βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, τα «εύκαμπτα» όπλα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό το 2015.

Μια ομάδα SWAT της Σαγκάης παρουσίασε κατά την διάρκεια εκπαίδευσης το όπλο αιχμής που επιτρέπει στον χειριστή να βλέπει και να πυροβολεί γύρω από τις γωνίες μέσω μιας μικρής επίπεδης οθόνης.



Το όπλο, που αναπτύχθηκε από την Chongqing Changfeng Machinery Co και τη Shanghai Sea Shield Technologies, έχει σχεδιαστεί για μάχη σε αστικές περιοχές, καθιστώντας το χρήσιμο σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις απελευθέρωσης ομήρων.

Τα άλλα όπλα που παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν δύο διαφορετικά είδη τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή, ένα shotgun και ένας τύπος καραμπίνας που μπορεί να πυροβολήσει σχεδόν σιωπηλά.



Η Κίνα διαθέτει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα όπλων στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα το Αμερικανικό Πεντάγωνο στα μέσα του Ιανουαρίου.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Κίνα έχει αναπτύξει κορυφαίες τεχνολογίες σε επίπεδο ναυτικών δυνάμεων, πυραύλων, αλλά και στον τομέα των πολυηχητικών όπλων.

 

 


Πηγή Daily Mailonalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis