Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:51 | 02/07/2015

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE France

Τον 18ο αιώνα, κάπου στην Γαλλία ένας ιερέας με το όνομα l'Abbé Guibourg, εφηύρε την λατρεία του Σατανά.

Βοηθούμενος από την σύντροφό του Catherine La Voision, είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που οργάνωσε σατανιστικές λειτουργίες από το 1670 μέχρι το 1679. Λέγεται πως η Madame de Montespan, μια παρατημένη ερωμένη του Λουδοβίκου του XIV, ζήτησε από το ζευγάρι να οργανώσει μια σειρά σατανιστικών λειτουργιών, έτσι ώστε να ξαναγίνει η αγαπημένη του βασιλέα. Κατά τη διάρκεια κάθε μιας εξ' αυτών των λειτουργιών, θυσιαζόταν ένα βρέφος, έτσι ώστε το αίμα του να γεμίσει ένα δισκοπότηρο. Το ζευγάρι αφοσιώθηκε και σε τελετές που μιμούνταν και ανέστρεφαν τις Χριστιανικές πρακτικές. Σήμερα, αποδίδουμε την γέννηση του Σατανισμού στην Γαλλία σε εκείνους.

Αν και προκαλούσε φόβο στα χρόνια του Μεσαίωνα και αντιμετωπιζόταν ως μια μορφή υπεύθυνη για όλα τα κακά του κόσμου, μέσα στο πέρασμα της ιστορίας ο Σατανάς έχει γίνει μια φιγούρα λατρείας.

Ο αμερικάνος Anton Szandor LaVey σχημάτισε την θεωρία του Σατανισμού την δεκαετία του 70, γράφοντας την Σατανική Βίβλο και ιδρύοντας την Εκκλησία του Σατανά το 1966 στο San Francisco. Σε αυτήν την εκκλησία, ο LaVey οριοθέτησε τις βασικές αρχές του Σατανισμού, οι οποίες αφορούσαν την «θρησκευτική φιλοσοφία που εξυμνεί τον Σατανά ως το σύμβολο της προσωπικής ελευθερίας και του ατομικισμού», χτίζοντας τις βάσεις μιας νέας ηδονιστικής θρησκείας που υπερβαίνει τα κοινωνικά δεδομένα. Επιλέγοντας και επανερμηνεύοντας κλισέ της Δυτικής σκέψης, ο LaVey προώθησε την ιδέα του να ξεπερνάει κανείς τον εαυτό του, έτσι ώστε να εξελιχθεί, να γίνει υπεράνθρωπος και να ικανοποιήσει όλες του τις επιθυμίες. Ο τέλειος σατανιστής πρέπει να εξασκείται σε διάφορες τελετουργίες και λειτουργίες και να εξωτερικεύει τις δυνάμεις του.

 

Λίγα πράγματα ακούγονταν για τους Σατανιστές μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 80, όταν επανεμφανίστηκαν οι εγκληματικές τους ενέργειες στις ειδήσεις: εμπρησμοί εκκλησιών και φόνοι στην σκηνή του Νορβηγικού black metal, δολοφονίες ιερέων καθώς και ανθρωποθυσίες. Οι παραπάνω ενέργειες αποδείχτηκε πως διεπράχθησαν από μικρές ομάδες οργανωμένων Σατανιστών, αλλά και από «ερασιτέχνες» σατανιστές, οι οποίοι άντλησαν την έμπνευση τους από ταινίες τρόμου, από την λογοτεχνία και το heavy metal, αφομοιώνοντας απλά κάποια αισθητικά και πολιτισμικά στοιχεία του σατανισμού.

Τι χαρακτηρίζει όμως ένα σατανιστικό έγκλημα; Το στήσιμο του εγκλήματος και η προσωπικότητα του δολοφόνου, η τοποθέτηση των σωμάτων, η παρουσία θρησκευτικών συμβόλων, τα αντικείμενα που μπορεί να βρεθούν πάνω και γύρω από το πτώμα, όπως για παράδειγμα ένας ανάποδος σταυρός. Επιπλέον, όλοι οι δολοφόνοι εξέφρασαν μια «δυνατή ανάγκη για να σκοτώσουν», λίγες εβδομάδες πριν διαπράξουν το έγκλημά τους. Προσπάθησα να μαζέψω τα πιο σημαντικά εγκλήματα που συνδέονται με τον σατανισμό τα τελευταία 30 χρόνια.

 

 

Η φωτογραφία είναι από τον χρήστη του Flickr SliceofNYC

Παιδιά στην Βραζιλία που θυσιάστηκαν σε έναν βωμό για τον Σατανά

Πεπεισμένοι πως όλα τα αγόρια που γεννήθηκαν μετά το 1981 είχαν μέσα τους τον Σατανά, μια ομάδα έξι Βραζιλιάνων αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μερικά για τις τελετές μαύρης μαγείας που ήθελαν να στήσουν. Έξι μέλη της σέκτας LUS – Lineamiento Universal Superior – ανάμεσα στα οποία υπήρχαν δύο γιατροί και δύο πρώην αστυνομικοί, όλοι από την πόλη της Altamira, στα βόρεια της χώρας, ενεπλάκησαν στο συμβάν. Από τα 19 θύματα της σέκτας, μεταξύ 1989 και 1993, λέγεται πως τα 6 έχουν πεθάνει, τα 5 δεν βρέθηκαν ποτέ και τα 8 εξ' αυτών επεβίωσαν αφού ναρκώθηκαν, δέθηκαν, ευνουχίστηκαν και αφέθηκαν να πεθάνουν στην άκρη κάποιου δρόμου. Τα γεννητικά τους όργανα θα χρησιμοποιούντα κατά την διάρκεια σατανιστικών τελετών. Το 2003, έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας, πέντε μέλη της σέκτας καταδικάστηκαν, μεταξύ των οποίων και οι δύο γιατροί, αλλά και οι δύο αστυνομικοί. Η αρχηγός της σέκτας αρνήθηκε την ενοχή της και εν τέλει αθωώθηκε.

Ένας Αλσατός ιερέας δολοφονείται μετά από μια «σατανική επιφοίτηση»

Στις 19 Δεκέμβρη του 2000, στο Kingersheim, μια πόλη στις παρυφές του Mulhouse, ο David, ένας 19χρονος προσωρινός εργάτης στο εργοστάσιο της Peugeot, άκουσε μια φωνή να του λέει να σκοτώσει έναν ιερέα. Ντυμένος στα μαύρα, παίρνει ένα κυνηγετικό μαχαίρι και στις 10 το βράδυ χτυπάει την πόρτα του ιερέα Uhl. O ιερέας τον αφήνει να μπει στο σπίτι, αλλά όταν του γυρίζει την πλάτη, ο David πηδάει πάνω του, τον διατάζει να ξαπλώσει στο πάτωμα, χαράζει μια πεντάλφα στο αριστερό του χέρι, του κλείνει το στόμα με μια μπαντάνα, τον μαχαιρώνει και τον κλωτσάει και τρέπεται σε φυγή. «Ήταν λες και ήμουν τηλεκατευθυνόμενος», θα εξηγούσε ο νεαρός στην δίκη του το 2001. Το πτώμα του ιερέα βρέθηκε να έχει δεχτεί 33 χτυπήματα με μαχαίρι. «Με ενέπνευσαν τα σατανικά μου αισθήματα», είπε ο άνθρωπος που πίστεψε ότι η δολοφονία ενός ιερέα θα τον βοηθούσε να ξεφορτωθεί «τον πόνο που του προκαλούσε η ζωή». Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης.

Μόνο ένας επιζών στο σπίτι του τρόμου

Εδώ και καιρό ο ο Davy T δεν αισθάνεται και πολύ καλά. Ζώντας στο Tucquegnieux, έχει χάσει την δουλειά του ως σεκιουριτάς και του έχουν δοθεί ισχυρά φάρμακα για να αντιμετωπίσει την κήλη του και τις κρίσεις άγχους του. Ο 40χρονος δεν είναι και από αυτούς που είναι «η χαρά της ζωής». Διαβάζει Edgar Allan Poe και LaVey, παίζει alternative rock στο γκαράζ του, γράφει ποιήματα και είναι φίλος της γκοθ κουλτούρας. Το Σάββατο της 4ης Ιουλίου, προς το απόγευμα, βάζει ένα ποτό, την ώρα που η γυναίκα του ταΐζει την μόλις 15 μηνών κόρη τους. Η άλλη του κόρη, (6 ετών, από άλλη γυναίκα), είναι επάνω, στο δωμάτιό της. Εκείνος πηγαίνει στο κελάρι και παίρνει έναν μεγάλο φακό τον οποίο χρησιμοποιεί για να συνθλίψει το κρανίο της γυναίκας του, χτυπώντας τη από πίσω. Η γυναίκα καταφέρνει να δραπετεύσει προς την κουζίνα μαζί με το μωρό. Εκείνος την μαχαιρώνει με ένα κουζινομάχαιρο. Στην συνέχεια, παίρνει το μωρό σε άλλο δωμάτιο και αφού δεν καταφέρνει να το πνίξει, το αποτελειώνει με το ίδιο μαχαίρι. Επιστρέφει στο πτώμα της γυναίκας του, το παίρνει στο σαλόνι και κάνει σεξ μαζί του. Αμέσως μετά, πηγαίνει στην άλλη του κόρη, την αναγκάζει να του κάνει στοματικό σεξ και έπειτα επιστρέφει στο σαλόνι, όπου ανάβει μερικά κεριά, βάζει στον εαυτό του ένα ποτό ακόμα και υπό τους ήχους μουσικής, παίρνει μερικές φωτογραφίες, ζωγραφίζει μερικούς ανάποδους σταυρούς στους τοίχους και κάνει σεξ με το πτώμα της γυναίκας του για μια ακόμη φορά. Εν τέλει αποκοιμιέται έχοντας πάρει τα φάρμακά του. Η 6χρονη θα βρεθεί ακίνητη στο δωμάτιο της. Εξηγώντας το έγκλημά του θα πει πως «δεν ήμουν εγώ, ήταν ο Βελζεβούλ». Το δικαστήριο βέβαια δεν πήρε και πολύ στα σοβαρά την παρουσία του Σατανά και τον καταδίκασε τον Απρίλιο του 2015 σε ισόβια κάθειρξη, με όρο να εκτίσει τουλάχιστον 22 χρόνια φυλάκισης.

 

 

Εικόνα από το WikiCommons

Οι γκοθ του Δυτικού Μέμφις

Στις 6 Μάη του 1993 στο Δυτικό Μέμφις του Αρκάνσας, μια εμβληματική πόλη για τους φονταμενταλιστές Χριστιανούς της περίφημης Bible Belt, βρίσκονται από τις αρχές τα πτώματα τριών 8χρονων αγοριών στους λόφους του Robin Hood, με τους καρπούς και τα πόδια τους δεμένα με τα κορδόνια τους. Λόγω του μακάβριου στησίματος του εγκλήματος, οι αρχές πήγαν άμεσα προς την κατεύθυνση μιας σατανικής τελετουργίας. Τρεις έφηβοι από μια δημοφιλή γειτονιά, φάνηκαν να είναι οι ιδανικοί ύποπτοι. Ήταν μεταξύ 16 και 18 ετών και το λάθος τους ήταν πως φορούσαν ρούχα σε γκοθ στυλ, πως τους άρεσε το heavy metal και πως δεν είχαν λεφτά για έναν καλό δικηγόρο. Χωρίς ουσιαστικές αποδείξεις, οι δύο τους καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ο τρίτος καταδικάστηκε σε θάνατο το 1994. Η εκ νέου ανάλυση των στοιχείων απέδειξε πως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος δικού τους DNA στον τόπο του εγκλήματος και με βάση αυτό ελευθερώθηκαν το 2011, χωρίς όμως να έχουν ανακηρυχτεί ακόμα αθώοι. Η ιστορία τους έφτασε και στην μεγάλη οθόνη, με το Devil's knot του Atom Egoyan το 2014, ενώ με την υπόθεσή τους ασχολήθηκε και το Paradise Lost, το ντοκιμαντέρ του Joe Berlinger και του Bruce Sinofsky.

Μια σατανίστρια ομολογεί 22 φόνους σε μια εφημερίδα

«Μετά τους 22 σταμάτησα να μετράω». Περιμένοντας την δίκη της, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για την δολοφονία ενός 40χρονου στην Πενσυλβανία τον Νοέμβριο του 2013, η 19χρονη Miranda Barbour, ομολόγησε τα εγκλήματά της σε μια τοπική εφημερίδα.

Στις σελίδες της εφημερίδας Sunbury, όχι μόνο παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε τον άνθρωπο για τον φόνο του οποίου δικαζόταν, αλλά ομολόγησε «τουλάχιστον 21 ακόμα» φόνους, του οποίους διέπραξε σε διάφορα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικότερα δε στην Αλάσκα. Η νεαρή γυναίκα εξήγησε πως άρχισε να δολοφονεί στα 13 της χρόνια, όταν έβγαινε με ένα μέλος μιας σατανιστικής σέκτας στην Αλάσκα. Είχε φύγει μάλιστα από το σπίτι της για να γίνει μέλος της εν λόγω σέκτας. Την νύχτα του φόνου για τον οποίο δικαζόταν, η Miranda φορούσε ένα μαύρο φόρεμα και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, στο αυτοκίνητό της είχε βρεθεί μια Βίβλος του Σατανά και ένα Μεσαιωνικό μαχαίρι, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποίησε για να δολοφονήσει το θύμα. Σήμερα, οι αρχές ερευνούν ανεξιχνίαστα εγκλήματα που συνέβησαν στις περιοχές που ομολόγησε ότι διέπραξε τις υπόλοιπες δολοφονίες της.

 

 

Εικόνα από το WikiCommons

Ήθελαν να κάνουν ανθρωποθυσίες

Στις 23 Ιούλη του 1997, το πτώμα του Josef Ben Meddour, 36 χρόνων, βρέθηκε στο πάρκο Keillers, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Το θύμα, το οποίο ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλο, είχε πυροβοληθεί δύο φορές. Οι δολοφόνοι του ήταν δύο εικοσάχρονοι άντρες, ο Jon και ο Vlad, οι οποίοι ήταν μέλη της σατανιστικής ομάδας Misanthropic Luciferian Order (MLO). Ένας εκ των δύο, ήταν και ο αρχηγός της black metal μπάντας Dissection. Τα μέλη του MLO συνήθως διενεργούσαν κάποιες τελετουργίες όπου θυσίαζαν γάτες. Όταν κάποια στιγμή θέλησαν να «οργανώσουν ανθρωποθυσίες πριν αυτοκτονήσουν όλοι μαζί», έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των μελών τους. Η δικαιοσύνη βέβαια ποτέ δεν απάντησε αν το έγκλημα ήταν τελικά σατανιστικής ή ομοφοβικής φύσεως. Εντούτοις, το 1998, οι δύο άντρες καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκισης ο καθένας. Αφού εξέτισε την ποινή του, o Job αυτοκτόνησε. Το πτώμα του βρέθηκε στο διαμέρισμά του το 2006, σε έναν κύκλο φτιαγμένο από κόκκινα κεριά με ένα βιβλίο με ξόρκια δίπλα του.

Η Ιταλία τρομοκρατείται από τους Beasts of Satan

Είχαν θεαθεί για τελευταία φορά στις 17 Γενάρη του 1998, καθώς έφευγαν από το Midnight, ένα metal κλαμπ του Μιλάνου. O οπαδός του HP Lovecraft, Fabio Tolis, 16 ετών, ήταν ο αρχηγός του συγκροτήματος Circus of Satanis, ενώ η 16χρονη Chiara Martino ήταν η κοπέλα του. Τα πτώματά τους βρέθηκαν 6 χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 2004, σε ένα δάσος στα βορειοανατολικά του Μιλάνου. Λέγεται πως η Chiara βασανίστηκε επειδή οι δολοφόνοι της πίστευαν πως ήταν η μετενσάρκωση της Παρθένου Μαρίας. Οι έρευνες στράφηκαν γρήγορα προς τον Andrea Volpe, έναν νεαρό άνδρα που φορούσε διαρκώς μαύρα και οδηγούσε ένα αυτοκίνητο που έφερε επάνω του την εικόνα του Διαβόλου. Βλέποντας την φωτογραφία του υπόπτου στην εφημερίδα, ο πατέρας του Fabio Tolis θυμάται ξαφνικά πως οι δύο νεαροί ήταν μαζί την βραδιά που εξαφανίστηκε ο γιος του. Αφού παρακολούθησαν τις ενέργειές του και τις γνωριμίες του για κάποιο διάστημα, οι αρχές βρήκαν μερικούς ύποπτους θανάτους το 2000, οι οποίοι είχαν στοιχειοθετηθεί ως αυτοκτονίες και τέσσερις ακόμα θανάτους από το 1998 εως το 2004. Επτά άτομα που γνωρίζονταν με τον Volpe θεωρήθηκαν ύποπτοι.

Όλοι τους ήταν μέλη της σατανιστικής σέκτας The Beasts of Satan ή είχαν κάποια σχέση με αυτήν. Βρέθηκαν ένοχοι για τους φόνους, για τη απόκρυψη των πτωμάτων καθώς και για το ότι εξώθησαν άλλα νεαρά άτομα που συνδέονταν με τη σέκτα στην αυτοκτονία.

Το σατανικό ζευγάρι ανταποκρίθηκε στις «διαταγές του Σατανά»

Είχαν προγραμματίσει τον φόνο ενός συναδέλφου, σύμφωνα με τον αριθμητικό του συμβολισμό: «6.6 ήταν ο γάμος μας, 6.7 θυσιάζουμε μια ψυχή, που μας κάνει 6667», εξήγησε στο δικαστήριο η Manuel, μια πρώην πανκ που έγινε Σατανίστρια «ώστε να μπει στον στρατό του Σατανά». Η νεαρή γυναίκα είναι παντρεμένη με τον Daniel, ένα πρώην μέλος του νεοναζιστικού κόμματος, ο οποίος επέλεξε να ασπαστεί τον Σατανισμό, εξαιτίας ενός οράματος που είδε στα 14 του χρόνια. Στις 6 Ιουλίου του 2001, απαγάγουν τον Franck έναν συνάδελφο του Daniel. To πτώμα του βρέθηκε στο σαλόνι, χτυπημένο 66 φορές με ένα μεγάλο μαχαίρι και με ένα σφυρί, ενώ μια πεντάλφα είχε χαραχτεί στην κοιλιά του με ένα νυστέρι. «Δεν ήταν φόνος. Δεν είμαστε δολοφόνοι. Απαντήσαμε σε ένα κάλεσμα, σε μια εντολή. Μας διέταξε ο Σατανάς», είπε η γυναίκα πριν την δίκη. Η εξήγησή τους δεν μέτρησε στο δικαστήριο και καταδικάστηκαν σε 13 και 15 χρόνια κάθειρξης σε ψυχιατρική κλινική.

Μια Γαλλίδα μαχαιρώνεται, διαμελίζεται και σχεδόν αποκεφαλίζεται

«Πάντα βαριόμουν, έψαχνα κάτι που θα μου χάριζε συναισθήματα», εξήγησε ο Lewis Peschet, 21 ετών, στο δικαστήριο. Στις 19 Απρίλη του 2012, ο Lewis προσκαλεί μια 17χρονη μαθήτρια λυκείου να τον συναντήσει. Φορώντας ένα μεγάλο αδιάβροχο και πλατφόρμες, ο γκοθ έφηβος έχει ένα δώρο για εκείνη. Για να της το δώσει την πηγαίνει στα ερείπια της Saint-Vincent Abbaye, σε μια εγκαταλειμμένη μονή στην κορυφή του Laon (Aisne). Δίπλα σε έναν θάμνο, της ζητάει να του γυρίσει την πλάτη της, για να της κάνει έκπληξη. Το δώρο της είναι οι εξήντα μαχαιριές που τις καταφέρνει. Όταν είναι πια νεκρή, της ανοίγει το στομάχι και χαράσσει μια εγκοπή στην άκρη των χειλιών της. Διαμελισμένη και σχεδόν αποκεφαλισμένη, το πτώμα της κρύβεται κάτω από μερικά μεταλλικά φύλλα. Την επόμενη μέρα η πρώην κοπέλα του, Julie, πηγαίνει στην αστυνομία, μιας και ο Lewis της αποκαλύπτει την πράξη του. Οι αρχές τον συλλαμβάνουν καθώς βγαίνει από το σχολείο του και εκείνος αποδεικνύεται ιδιαίτερα συνεργάσιμος, πηγαίνοντάς τους αμέσως στο σημείο που έχει κρύψει το πτώμα. Θα δηλώσει πως «η ανάγκη του να σκοτώσει του είχε γίνει έμμονη ιδέα». Στον τοίχο του δωματίου του θα βρεθεί γραμμένη η φράση «η δολοφονία είναι δημιουργία». Διάλεξε την Sonia, επειδή τον έλκυαν «αγνές κοπέλες, που δεν πίνουν, δεν καπνίζουν και δεν κάνουν σεξ». Την 1η Οκτώβρη του 2014, ο Peschet θα καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της Sonia Brunbrouk.

Ένα κοράκι του είπε να σκοτώσει

Μοιάζει με τον Mick Jagger, αλλά δεν είναι. Είναι ο Ricky Kasso, o επονομαζόμενος Acid King, ο οποίος συνελήφθει στις 5 Ιούλη του 1984. Αρχικά ήταν μια συνηθισμένη ιστορία ναρκωτικών και σατανιστικών τελετών. Γιος μιας καθηγήτριας Ιστορίας και ενός προπονητή αμερικάνικου φούτμπολ, ο 17χρονος Ricky Kasso παράτησε το σχολείο και έφυγε από το σπίτι του για να ζήσει στις παρυφές της κοινωνίας. Η καθημερινή του ρουτίνα περιλαμβάνει σατανιστικές τελετές, την κατανάλωση LSD και το να κοιμάται μέσα σε αμάξια στην περιοχή του Newport, στα προάστια της Νέας Υόρκης. Είναι μέλος της εφηβικής σατανικής σέκτας The Knights of the Black Circle, ενώ το βιβλίο που είναι δίπλα στο κρεβάτι του, είναι η Σατανική Βίβλος του LaVey. Αγαπάει τους Black Sabbath και τους Judas Priest, αλλά και το να κλέβει κόκαλα από νεκροταφεία. Κάποια στιγμή διαφωνεί έντονα με τον φίλο του Gary Lawers, μιας και ο πρώτος είχε κλέψει δέκα σακουλάκια angel dust από τον δεύτερο. Δύο μήνες αργότερα, ο Kasso εξηγεί στον Lawers ότι θέλει να ξεχάσουν τα πάντα και να του σβήσει το χρέος. Για να τα βρουν, τον καλεί να περάσουν μια νύχτα στο δάσος του Aztakea, κοντά στο Newport, μαζί με δύο ακόμα φίλους τους, τον Albert Quinones και τον Jimmy Troiano. Οι τέσσερίς τους κατασκηνώνουν, προσπαθούν να φτιάξουν μια φωτιά και καταναλώνουν μεσκαλίνη. Ο Kasso αρχίζει και τσακώνεται με τον Lawers, τον χτυπά και τον μαχαιρώνει 30 φορές, ξεριζώνοντάς του τα μάτια και ουρλιάζοντας «Πες ότι αγαπάς τον Σατανά!»

Το θύμα απαντάει συνεχώς πως αγαπάει την μητέρα του, κάτι που εξοργίζει ακόμα περισσότερο τον δολοφόνο. Σύμφωνα με τον ίδιο, του μίλησε ο Σατανάς, με την μορφή ενός κορακιού και τον διέταξε να πραγματοποιήσει αυτήν την ανθρωποθυσία. Εν τέλει συλλαμβάνεται στις 5 Ιούλη, αλλά δεν δικάζεται ποτέ. Μια ημέρα με την σύλληψή του, απαγχονίζεται στο κελί του.

Συζητούσαν για τη θρησκεία

Το θύμα κείτεται στο κρεβάτι, το δεξί της πόδι σχεδόν αποκομμένο, με μια παραμάνα χωμένη στο γόνατό της, με έναν σταυρό στο αριστερό της χέρι και με μια φωτογραφία του πάπα να της καλύπτει το πρόσωπο. Γερμανικές, Ελληνικές και Λατινικές προτάσεις καλύπτουν το σώμα της. Κάπως έτσι καταλήγει η ζωή της 74χρονης θρησκευόμενης χήρας Maria de Jesus Lopes, που έμενε σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Aubervilliers (Seine –Saint –Denis). Μα ημέρα πριν, στις 14 Γενάρη του 2004, περνάει την βραδιά της με μερικούς καλούς της φίλους. Ο 34χρονος Μounir Aït Menguellet, είναι ο γιος του διάσημου τραγουδιστή Lounis Aït Menguellet.

Σπουδάζει Ανθρωπολογία και Δίκαιο. Περνάει την βραδιά του με την Maria, συνομιλώντας για την θρησκεία και πίνοντας Martini. O Mounir δηλώνει πως το επόμενο πρωινό, οπότε και τον καλεί να πάρουν το πρωινό τους μαζί με την κόρη της και τον παππού της, ανακαλύπτει το πτώμα της. Οι έρευνες γρήγορα εστιάζουν σε αυτόν και εν τέλει θα παραδεχτεί στις αρχές, πως η Maria τον πήγε στο δωμάτιο της ενώ αυτός ήταν μεθυσμένος, γδύθηκε και του ζήτησε να κάνουν σεξ.

«Αρχικά υπέκυψα, αλλά στην συνέχεια το σταμάτησα», θα εξηγήσει, στηριζόμενος στην «κούραση και στο αλκοόλ» για να δικαιολογηθεί. Στο προφυλακτικό οι αρχές βρίσκουν σημάδια από το DNA τόσο του Mounir όσο και της Maria. «Της ζήτησα συγγνώμη και έφυγα». Τον Γενάρη του 2008 οι αρχές τον καταδικάζουν για την δολοφονία της σε 20 χρόνια φυλάκισης.

vice.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis