Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 22/10/2019

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή έχουν καταλήξει σε μια τρομακτική ανθρώπινη καταστροφή με σπειροειδείς παγκόσμιες συνέπειες. Εκτός όμως από μία τεράστια ανθρώπινη τραγωδία, ο πόλεμος, είναι και μία «πασαρέλα» εξοπλισμών, όπου κάθε χώρα διαφημίζει την αμυντική της βιομηχανία.

Τα M1 Abrams στο Ιράκ, τα πολυάριθμα Sa1i M1s της Υεμένης ενάντια στους αντάρτες Χούτι, τα τουρκικά M60 Pattons και τα αναβαθμισμένα M60T Sabra που ισοπεδώνουν τη Συρία, είναι μερικά από τα μοντέλα που διαφημίζονται σε διεθνές επίπεδο μέσω των καταστροφών και των συγκρούσεων. Όλα εκεί δοκιμάζονται.

Ένα τεθωρακισμένο σύστημα που μέχρι στιγμής, ξεχωρίζει και «βγαίνει στον αφρό» είναι το ρωσικό Τ-90M, 550 από τα οποία αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» της Ρωσίας μέχρι να τεθεί πλήρως σε λειτουργία ο Τ-14!

[custom:google-ads]

T-90

Ο «στυλοβάτης» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων 

Σε σύγκριση με το προηγούμενα μοντέλα τα T-90 διαθέτουν ένα βελτιωμένο σχεδιασμό πυργίσκου με θωράκιση τύπου Relikt ERA (Explosive Reactive Armour), ενώ θα είναι εξοπλισμένα με μια επιπλέον «ασπίδα» προστασίας από μικρότερα βλήματα.

Το νέο κύριο άρμα μάχης T-90 έχει κινητήρα τύπου V-92S2 με ισχύ 1.000 άλογα, με κορυφαία  ταχύτητα 60 χιλιόμετρα την ώρα και απόσταση επιχειρήσεων 550 χιλιόμετρα.

Ο κύριος οπλισμός του  T-90 αποτελείται από ένα πυροβόλο όπλο 125 χιλιοστών τύπου 2Α46Μ-4, ικανό να χρησιμοποιεί και αντιαρματικά΄κατευθυνόμενα βλήματα  (ATGM), τα οποία το NATO έχει κωδικοποιήσει με την ονομασία AT-11 Sniper-B.

Το μέλλον

Το Τ-14 Armata είναι ένα ολοκαίνουριο, σχεδιασμένο εκ βάθρων, άρμα μάχης, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τα βασικά αντίπαλα δέη της Δύσης, όπως το Leopard 2, το Μ1 Abrams, το Leclerc, και το Challenger 2, που σχεδιάστηκαν αρχικά δεκαετίες πριν, και οι σύγχρονες εκδόσεις τους, παρά τις βελτιώσεις τους, διαθέτουν σε γενικές γραμμές τα ίδια χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από: National Interest

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis