Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:35 | 14/07/2015

Το business insider παρουσιάζει σε σημερινό δημοσίευμά του τα φθηνότερα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των νησιών της Ελλάδας (από 1.200 μέχρι 6.000).

Η κτηματομεσιτική εταιρεία Knight Frank πρόβλεψε σαρωτική πώληση ελληνικών ιδιωτικών νησιών τα επόμενα χρόνια, λόγω της αύξησης της φορολογίας.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε περίπτωση απελπισίας, η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να πουλήσει κάποια από τα νησιά που αποτελούν ιδιοκτησία του κράτος.

Η εταιρεία «Private Islands Online», διαθέτει λίστα ελληνικών νησιών μερικά από τα οποία πωλούνται σε χαμηλές τιμές για τα δεδομένα των Αγγλων, αφού με 3 εκ. ευρώ δεν αγοράζεις ούτε σπίτι σε αριστοκρατικές περιοχές του Λονδίνου.

Δείτε τη λίστα που παρουσιάζει με τα πιο οικονομικά ελληνικά νησιά (από το ακριβότερο προς το φθηνότερο).

Όμφορι – 50 εκ. ευρώ

Περιοχή: Ιόνιο Πέλαγος

Ανάπτυξη: Μερικώς ανεπτυγμένο

Εκταση: 1.112 στρέμματα

Πρόκειται για ένα εν μέρει ανεπτυγμένο νησί το οποίο έχει μόνο ένα κτίριο - αυτό που βλέπετε στην εικόνα. Υπάρχει, ωστόσο, οικοδομική άδεια που επιτρέπει την οικοδόμηση του 20% του νησιού.

Η «Private Islands Online» αναφέρει ότι, αν ο αγοραστής αποδείξει ότι είναι μια καλή επένδυση να χτίσει περισσότερα ακίνητα στο νησί, η ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανό να του χορηγήσει περαιτέρω άδεια.

Δουλίχιο – 40 εκ. ευρώ

Περιοχή: Ιόνιο Πέλαγος
Development: Μη αναπτυγμένο
Εκταση: 1.335 στρέμματα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Το μέγιστο ύψος του είναι 250 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Έχει περίπου 4.000 ελαιόδεντρα, θάμνους και και χαμηλή βλάστηση. Εντύπωση προκαλούν το κόκκινο χρώμα του εδάφους και οι μεγάλοι βράχοι. Σε κάθε πλευρά του νησιού έχουν σχηματιστεί μικρές φυσικές παραλίες, ενώ το χρώμα της θάλασσας είναι γαλαζοπράσινο.

Δεν είναι αναπτυγμένο αλλά είναι ευκαιρία για κάποιον να το μετατρέψει σε ένα πολυτελές θέρετρο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Northern Aegean Island – 35 εκ. ευρώ

Περιοχή: Χώρα
Ανάπτυξης: Μη ανεπτυγμένο
Μέγεθος: 86 στρέμματα

Αυτό το νησί απέχει μόνο μισή ώρα από την Αθήνα με ταχύπλοο. Μια σειρά από διεθνείς κατασκευαστές έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, σύμφωνα με την Private Islands Online, λόγω της κοντινής απόστασής του νησιού από την ελληνική πρωτεύουσα.

Αγιος Θωμάς, 15 εκ. ευρώ

Περιοχή: Κορινθιακός κόλπος
Εκταση: 300 στρέμματα
Ανάπτυξη: Μη αναπτυγμένο

Το νησάκι του Αγίου Θωμά είναι μόλις 20 λεπτά από την Κόρινθο με θαλάσσιο ταξί και μόλις 45 λεπτά μακριά από την Αθήνα. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Διαπόριων νησιών στο Σαρωνικό, «μια συστάδα πέντε νησιών που είναι διάσημα για τα σμαραγδένια νερά του».

Ναυσικά (ή Οξιά) – 4.9 εκ. ευρώ

Περιοχή: Ιόνιο πέλαγος
Ανάπτυξη: Μη ανεπτυγμένο
Μέγεθος: 1.235 στρέμματα

Το νησί πωλήθηκε πρόσφατα, αλλά εμφανίζεται ακόμα στην ιστοσελίδα. Εχει συνολική έκταση 5.500 στρεμμάτων. Είναι αρκετά βραχώδες και με πολλά υψώματα ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει καθαρό μάρμαρο πολύ καλής ποιότητας.

Καρδιώτισσα Σικίνου – 6.5 εκ. ευρώ

Περιοχή: Αιγαίο Πέλαγος
Ανάπτυξη: Μη ανεπτυγμένο
Μέγεθος: 280 στρέμματα

Αυτή η μεγάλη ιδιοκτησία, στην καρδιά του Αιγαίου είναι το τέλειο μέρος για να φιλοξενήσει εγκαταστάσεις για ιστιοπλοΐα, καταδύσεις και σπορ περιπέτειας.
Βρίσκεται μεταξύ της Φολεγάνδρου και της Σικίνου, σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με ταχύπλοο.

Σοφία Εχινάδων – 5.5 εκ. ευρώ

Περιοχή: Ιόνιο πέλαγος
Ανάπτυξη: Μη ανεπτυγμένο
Μέγεθος: 43.5 στρέμματα

Σοφία ή Σοφιά είναι μια ακατοίκητη νησίδα του νησιωτικού συμπλέγματος των Εχινάδων, που βρίσκονται στο Ιόνιο πέλαγος, και συγκεκριμένα ανατολικά από την Ιθάκη και δυτικά από την Αιτωλοακαρνανία.

Το νησί προσφέρει απομόνωση και ιδιωτικότητα.

Στρογγυλό – 4.5 εκ. ευρώ

Περιοχή: Δωδεκάνησα
Ανάπτυξη: Μη ανεπτυγμένο
Εκταση: 54 στρέμματα

Αυτό το νησί 54 στρεμμάτων βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το δημοφιλές νησί Μαράθι, στο Αιγαίο Πέλαγος.

Γαία – 3 εκ. ευρώ

Περιοχή: Εχινάδες, Ιόνιο
Ανάπτυξη: Μερικώς αναπτυγμένο
Εκταση: 43 στρέμματα

Το νησάκι έχει έκταση 43 στρέμματα και άδεια για το χτίσιμο έξι κατοικιών, ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα ήθελαν την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ να ενδιαφέρονται να το αγοράσουν.

Το νησί αυτό αποκαλείται ως «παιδική χαρά εκατομμυριούχων», σε μια περιοχή ειδυλλιακή συνθήκες για θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα, κατάδυση σε μεγάλος βάθος και κολύμπι.
Η τιμή του είναι μικρότερη από την αγορά ενός σπιτιού σε ορισμένες αριστοκρατική περιοχές του Λονδίνου.

Λιχνάρι Πενινσούλα – 3 εκ. ευρώ

Περιοχή: 10 λεπτά από τα δυτικά της Κορίνθου
Ανάπτυξη: Μη αναπτυγμένο
Εκταση: 95 στρέμματα

Οι ιδιοκτήτες μάλλον αναζητούν άμεσα αγοραστή, αφού μείωσαν την τιμή του στο μισό, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα. Έχει κάποια πολυτελή ακίνητα, καθώς και ύδρευση, δρόμο και πολλά ελαιόδεντρα.


 


 

 
 
http://www.thetoc.gr/
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis