Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 25/03/2020

Τον όρο της πανδημίας έχει πλέον και επίσημα ο νέος κορονοϊός ConVid-19 που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν στην Κίνα.

 

Τα περισσότερα κράτη παγκοσμίως έχουν λάβει ισχυρά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία. Το ίδιο παράδειγμα έχουν ακολουθήσει και πλήθος ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες έχουν συστήσει στους εργαζομένους τους να δουλεύουν από το σπίτι, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αστυνομικός του Ντιτρόιτ που νόμιζαν ότι είχε βρογχίτιδα πέθανε από κορονοϊό


Όμως υπάρχουν και επαγγέλματα που εμφανίζουν μεγαλύτερο ποσοστό κινδύνου, είτε γιατί οι εργαζόμενοι έρχονται συνεχώς σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είτε γιατί το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται είναι υψηλού κινδύνου.

Δείτε ποια είναι τα 5 επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από το νέο κορονοϊό ConVid-19, σύμφωνα με το Business Insider:

  • Ηθοποιοί, χορευτές και άλλοι περφόρμερς: Συνηθίζεται να δουλεύουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ενώ κίνδυνο αποτελεί και η στενή επαφή τους με τους θαυμαστές τους.
  • Προσωπικό αεροπλάνων και αεροδρομίων: Τα αεροπλάνα είναι κλειστοί χώροι και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό επιβατών. "Θύμα" των πτήσεων είναι οι εργάζομενοι.
  • Εργασίες χωρίς ευελιξία: Τις τελευταίες μέρες βάση των συνθηκών πολλές εταιρείες έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι εργαζόμενοί τους να δουλεύουν από το σπίτι. Δυστυχώς δεν υπάρχει σε όλους αυτή η ευελιξία. Όσοι δεν μπορούν να εργάζονται από το σπίτι θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους υγεία.
  • Εργαζόμενοι στην εστίαση/ λιανικό εμπόριο: Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει αντίστοιχα και στους διανομείς.
  • Πρώτοι ανταποκριτές: Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, το ιατρικό προσωπικό και οι οδηγοί ασθενοφόρων. Διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο απ' όλους, καθώς είναι οι πρώτοι που θα κληθούν σε περίπτωση κρούσματος.

Με πληροφορίες από το www.insider.gr.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρατούμενος ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού - Τέσσερις αστυνομικοί σε περιορισμό


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis