Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 11/06/2015
Με αφορμή ερωτήματα που μας τίθενται αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τις δαπάνες των μετακινουμένων δημοσίων υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών) εντός και εκτός Επικρατείας, που εδώ και μέρες τέθηκε σε διαβούλευση, παραθέτουμε παρακάτω τις διατάξεις που ισχύουν σήμερα σύμφωνα με το ν.2685/1999, τις προτεινόμενες διατάξεις σύμφωνα με το σχέδιο νόμου και τις διαφορές που προκύπτουν μεταξύ των δύο, θετικές ή αρνητικές. 
 
Σε κάθε περίπτωση από την πλευρά μας επισημαίνεται ότι, πλην της αύξησης της ημερήσιας αποζημίωσης εκτός έδρας που αναγνωρίζεται ως θετική, οι περισσότερες από τις υπόλοιπες που αφορούν άμεσα στις ΕΔ και στα ΣΑ φέρουν αρνητικό πρόσημο.
 
Διευκρινίζεται βεβαίως, ότι με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού (πρώην Ναυτιλίας & Αιγαίου), εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός έτους από την έναρξη ισχύος του νόμου, καθορίζονται το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος, εξακολουθεί να ισχύει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο αποζημίωσης των μετακινήσεων των ανωτέρω στελεχών. Στην περίπτωση μη έκδοσης του ως άνω προεδρικού διατάγματος, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του νόμου. 

 

 
Τέλος, ενημερώνουμε ότι ήδη εδώ και μήνες, υφίσταται νέο υπό προώθηση σχέδιο π.δ. στο Υπουργείο μας, που αφορά στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και για το οποίο έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, στο πλαίσιο πάντα των πάγιων θέσεων και απόψεων της Ένωσης. Ως εκ τούτου και μέχρι την έκδοσή του (σήμερα πλέον καθίσταται εκ των ουκ άνευ) βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και κυρίως στις ανάγκες των συναδέλφων.
 
Με νεότερες ανακοινώσεις μας θα σας ενημερώνουμε για κάθε σχετική επί του θέματος εξέλιξη.
 
Για το Δ.Σ.
                     Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
             Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                    Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
 
Δείτε εδώ : Σύγκριση ισχυουσών & προτεινόμενων διατάξεων για τις δαπάνες μετακινουμένων εντός & εκτός επικρατείας
 

http://www.peals.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis