Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 24/11/2015

Μπορεί στις μέρες μας το έγκλημα να έχει «ψηφιοποιηθεί» και οι στόχοι να είναι όλο και περισσότερο σε servers και ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, όμως οι παλιές, μεγάλες και καθιερωμένες οργανώσεις παραμένουν πιστές στην παράδοση: ναρκωτικά, trafficking, τζόγος, εκβιασμοί, προστασία, λαθρεμπόριο, όσα τους έχουν κάνει μεγάλους εδώ και δεκαετίες.

Για σύγκριση, το ετήσιο κόστος της κλοπής προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ για τους πολίτες και το σύστημα είναι περίπου $20 δισ. το χρόνο, συνυπολογίζοντας τα χρήματα που ξοδεύονται για την προστασία και την αποτροπή του, δεν είναι, δηλαδή, χρήματα που καταλήγουν στις συμμορίες. Αντίθετα, τα έσοδα των οργανώσεων μόνο από το εμπόριο της κοκαΐνης είναι $34 δισ. το χρόνο. Προσθέστε όλες τις άλλες δραστηριότητες και έχετε μια εικόνα του γιατί το οργανωμένο έγκλημα προτιμά τις σίγουρες λύσεις.

Ποιες είναι, όμως οι μεγαλύτερες και πόσο τζίρο κάνουν; Εδώ οι υπολογισμοί είναι δύσκολο να γίνουν και βασίζονται περισσότερο σε εκτιμήσεις. Ας δούμε τις 10 οργανώσεις που ξεχωρίζουν, τόσο για τα τεράστια έσοδά τους, όσο και για τον αμείλικτο τρόπο με τον οποίο κάνουν μπίζνες. Σε βάρος των άλλων, πάντα.

YAMAGUCHI GUMI

Τζίρος: $80 δισ.

Η πιο μεγάλη οργανωμένη συμμορία στον κόσμο είναι η Yamaguchi Gumi, μία από τις πολλές οργανώσεις που αποτελούν τη Yakuza, όπως αποκαλείται συνολικά η γιαπωνέζικη «μαφία». Ασχολείται κυρίως με το εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και με τζόγο και εκβιασμούς. Έχει κάθετη ιεραρχία, σχεδόν «στρατιωτική», και θρυλική αποτελεσματικότητα.

 

 

 

SOLNTSEVSKAYA BRATVA

Τζίρος: $8,5 δισ.

Σύμφωνα με ειδικούς εγκληματολόγους, πρόκειται για μια ομάδα δέκα ημι-αυτόνομων «ταξιαρχιών», η κάθε μία από τις οποίες δρα σε συνεννόηση μεν, αλλά όχι υπό τις εντολές των άλλων. Το γκρουπ διοικείται από ένα συμβούλιο 12 ατόμων που κρατούν το κοινό «ταμείο» και ασκούν διοίκηση. Η οργάνωση διακινεί κυρίως ναρκωτικά και γυναίκες προς εκμετάλλευση και τροφοδοτεί με ηρωίνη από το Αφγανιστάν την αγορά της Ρωσίας. Η χώρα, με μόλις το 0,5% του παγκόσμιου πληθυσμού καταναλώνει το 12% της παγκόσμιας παραγωγής.

 

 

 

CAMORRA

Τζίρος: $4,9 δισ.

Η μαφία στην Ιταλία παραμένει ισχυρή και με γερές βάσεις σε τέτοιο βαθμό που, σύμφωνα με έρευνα του Università Cattolica και του Joint Research Centre on Transnational Crime, όλες της οι «μπίζνες» αγγίζουν τα $33 δισ., με πιο δραστήρια και ωφελημένη ομάδα εκείνη της Νάπολης, τη λεγόμενη Camorra. Πορνεία, εμπόριο όπλων, εμπόριο ανθρώπων, ναρκωτικά, απομιμήσεις προϊόντων, τζόγος, εκβιασμοί, δεν σταματούν πουθενά.

 

 

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.

 

Πηγή: fortunegreece.com

http://news247.gr/

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis