Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:16 | 01/12/2017

Ο θεσμός των Συμβασιούχων Οπλιτών ήρθε για να μείνει και να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της μάχιμης δύναμης της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε ο Υπουργός 'Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, χαρακτηρίζοντας ιστορική για την Εθνική Φρουρά τη σημερινή ημέρα αφού στο ΚΕΝ Λάρνακας πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νεοπροσληφθέντων γυναικών ΣΥΟΠ.

Σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου 'Αμυνας αναφέρεται ότι σε χαιρετισμό του ο Χριστόφορος Φωκαΐδης είπε ότι σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Εθνική Φρουρά. "Με τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας των πρώτων γυναικών ΣΥΟΠ σφραγίζεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η επιτυχία μιας μεγάλης και ιστορικής μεταρρύθμισης, που παράγει ήδη αποτελέσματα», σημείωσε.

[custom:google-ads]

Πρόσθεσε ότι «η μεταρρύθμιση αυτή δεν θα μπορούσε να ήταν πλήρης χωρίς την επιτυχή ενσωμάτωση και των γυναικών ΣΥΟΠ στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, γιατί η διάσταση του φύλου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εκσυγχρονισμού. Η σημερινή τελετή αποτελεί το επιστέγασμα της επιτυχίας και την ολοκλήρωση μιας επιτυχούς πορείας που επιβεβαιώνει και αποδεικνύει ότι η μεταρρύθμιση, η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Φρουράς δεν είναι λόγια και θεωρητικές διακηρύξεις», πρόσθεσε.

Αφού ανέφερε ότι «η μεταρρύθμιση είναι εδώ και είναι πραγματικότητα», ο ΥΠΑΜ σημείωσε πως «όλοι πλέον μπορούμε να μιλούμε για μια νέα Εθνική Φρουρά με αναβαθμισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και ένα μακροπρόθεσμο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που για πρώτη φορά, συντεταγμένα και με βάση τα χρονοδιαγράμματα υλοποιείται". Ο Υπουργός υπέδειξε ότι "κάποιοι που συνεχίζουν να γκρινιάζουν και να αμφιβάλλουν, όπως αμφέβαλλαν και όταν ξεκινούσε αυτή η πορεία της μεγάλης μεταρρύθμισης και πάλι θα διαψευστούν». 

Σύμφωνα με τον κ. Φωκαϊδη «η παρουσία των γυναικών Συμβασιούχων Οπλιτών, ο ζήλος και ενθουσιασμός που επιδεικνύουν, ήρθε να διαψεύσει πανηγυρικά όσους υποστήριζαν, ένα μόλις χρόνο πριν, πως το εγχείρημα για επαγγελματοποίηση του στρατεύματος ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της μεταρρύθμισης είναι ακόμα καλύτερα και από τις προβλέψεις» είπε, και σημείωσε πως «ο θεσμός των ΣΥΟΠ στέφθηκε με επιτυχία από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του".

Απόδειξη τούτου, συνέχισε είναι "το ενδιαφέρον 4 και 5 χιλιάδων νέων κάθε χρόνο να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, απόδειξη ότι από τους πρώτους ΣΥΟΠ που προσελήφθησαν πέρσι 90% και πλέον έχουν ανανεώσει τα συμβόλαια τους. Απόδειξη ότι από το σύνολο 300 και κάτι γυναικών, που ξεκίνησαν την εκπαίδευση εδώ στο ΚΕΝ, 282 σήμερα δίνουν το νενομισμένο όρκο και εντάσσονται πλέον οργανικά στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς».

Ο ΥΠΑΜ είπε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο θεσμός των Συμβασιούχων Οπλιτών ήρθε για να μείνει και να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά πλέον της μάχιμης δύναμης της Εθνικής Φρουράς, ένας θεσμός που επέτρεψε τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες, κάτι που συνιστά ευεργέτημα για τους νέους και τις οικογένειες τους, αλλά και που την ίδια ώρα οδήγησε στη δραστική μείωση της φυγοστρατίας».

Αποτέλεσμα, συνέχισε ο κ. Φωκαΐδης, «η Εθνική Φρουρά να έχει σήμερα, όχι μόνο ποιοτικά αναβαθμιστεί, αλλά και αριθμητικά. Παρά τις Κασσάνδρες που στοιχημάτιζαν στην αποτυχία της μεταρρύθμισης, σήμερα η αριθμητική δύναμη είναι μεγαλύτερη απ’ ότι πριν την μεταρρύθμιση. Πέραν όμως της αριθμητικής ενίσχυσης, ο νέος θεσμός των ΣΥΟΠ, αναβαθμίζει κατά τρόπο ουσιαστικό και ποιοτικά την Εθνική Φρουρά».

Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ακόμα ότι στο χαιρετισμό του ο Υπουργός ανέφερε πως «ποιοτική αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς αποτελεί και η παρουσία, των γυναικών στην Ε.Φ, όχι μόνο γιατί δεν νοείται σύγχρονος στρατός χωρίς γυναίκες αλλά και γιατί όπως αποδεικνύεται στην πράξη οι επιδόσεις των γυναικών σε πολλούς τομείς είναι καλύτερες και απ’ αυτές των ανδρών αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχουν πλέον ανδρικά στεγανά. Το ήθος, ο ζήλος, ο επαγγελματισμός που επιδεικνύουν οι γυναίκες ΣΥΟΠ, είναι πράγματι υποδειγματικός», είπε, και σημείωσε πως «δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό θέμα, δεν έλαβε καμιά επιστολή και κανένα τηλέφωνο παραπόνου από οποιοδήποτε και αυτό αποτελεί ένα μάθημα και για τους άνδρες».

Ο Υπουργός 'Aμυνας στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον «Διοικητή του ΚΕΝ, όλους τους εκπαιδευτές, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που με υποδειγματικό επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης καθοδήγησαν τις νέες γυναίκες Συμβασιούχους Οπλίτες να ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο της εκπαίδευσής τους, έτσι ώστε σήμερα να είναι πανέτοιμες να φέρουν σε πέρας την αποστολή που αναλαμβάνουν».

www.newsit.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis