Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:13 | 18/08/2019

Αρκετές είναι οι μυστικές υπηρεσίες με απόρρητες αποστολές οι οποίες γίνονται γνωστές χρόνια μετά τη λήξη της αποστολής τους. Σύνηθες είναι επίσης να αλλάζουν συχνά ονόματα ενώ πολλοί στρατιωτικοί έχουν παραδεχτεί ότι πράγματι πολλές μονάδες διατηρούν απόρρητη την αποστολή τους για πολλά χρόνια. Όσον αφορά τις μυστικές υπηρεσίες οι οποίες εξακολουθούν να είναι ακόμα σε αποστολή, οι ΗΠΑ τουλάχιστον δίνουν μονάχα μερικές κλεφτές ματιές στο τι ακριβώς κάνουν. 

Task Force 88 και Task Force Black 



Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις μπορεί να λειτουργούν ξεχωριστά ή ακόμα και σε συνδυασμό. Τα ονόματα τους έχουν ακουστεί κατά καιρούς στα ΜΜΕ και ο ρόλος τους έχει συνδεθεί με επιδρομές στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα εικάζεται ότι οι ομάδες αυτες ήταν κοινές επιχειρήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου. Η ‘’δύναμη’’ αυτή αποτελείται κατά πάσα πιθανότητα από τη SEAL Team 6, τη Delta Force, και την Βρετανική SAS. Επίσης, αμφιλεγόμενες απόψεις είχαν προκύψει σχετικά με πιθανή επιδρομή των δυνάμεων αυτών στα σύνορα της Συρίας.

Προβληματισμός επίσης υπάρχει σχετικά με το αν η Δύναμη Black Force επέστρεψε και πάλι σε αποστολή για την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους. 

Οι δοκιμές των Μοίρων 6493 και 6594




Οι συγκεκριμένες αεροπορικές μονάδες υπάρχουν από το 1958 και διατηρήθηκαν μέχρι το 1986 με μια πολύ σημαντική και δύσκολη αποστολή. Μπορούσαν να πετούν πάνω από τη Χαβάη και να συλλέγουν τα κάνιστρα από τα φιλμ που έπεφταν από τους πρώτους δορυφόρους των μυστικών υπηρεσιών. 

Συγκεκριμένα, οι δορυφόροι αυτοί αποτελούσαν μέρος του προγράμματος Κορόνα και έκαναν το γύρο της γης τραβώντας φωτογραφίες της Σοβιετικής Ένωσης. 

Οι δορυφόροι αυτοί έριχναν τα κάνιστρα των φίλμ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, και οι συγκεκριμένοι αεροπόροι προσπαθούσαν να τα αρπάξουν.

Η διαδικασία ανάκτησης ήταν πραγματικά χαμηλής τεχνολογίας. Ένα αεροπλάνο με ένα μεγάλο γάντζο το οποίο βρισκότανκάτω από την ουρά του, προσπαθούσε να "πιάσει" το αλεξίπτωτό του κάνιστρου καθώς έπεφτε . Όταν το αεροπλάνο δεν τα κατάφερνε ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, κολυμβητές διάσωσης της ακτοφυλακής προσπαθούσαν να αλιεύσουν το κάνιστρο από το νερό. Η μονάδα έσπασε ρεκόρ με πάνω από 40.000 ανακτήσεις σε 27 χρόνια. Επιπλέον έσωσε συνολικά 60 άτομα κατα την διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης κοντά στη Χαβάη. 

Delta Force



Από ομάδα αντιτρομοκρατικής ελίτ, η συγκεκριμένη μυστική υπηρεσία έχει αλλάξει ονόματα ανά περιόδους. Εικάζεται ότι σχηματίστηκε το 1977. Έκανε μια πολύ κακή αρχή με την αποτυχημένη επιχείρηση Eagle Claw το 1980. Από τότε, η Delta έχει διακριθεί στο πεδίο της μάχης σε διάφορες επιχειρήσεις από την εισβολή του Παναμά μέχρι στον Πόλεμο του Κόλπου αλλά και στο κυνήγι του Οσάμα Μπιν Λάντεν στα Όρη Tora Bora.

SEAL Team 6/DEVGRU




Η SEAL Team 6 ειδικεύεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ είναι ειδική στην αναγνώριση, τη διάσωση ομήρων και αποστολές εγγύς προστασίας. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους στις 9/11/2001, ο προϋπολογισμός και οι ευθύνες τους, επεκτάθηκαν. Πιστεύεται ότι έχει πάνω από 1.800 μέλη, συμπεριλαμβανομένων μερικών γυναικών που υπηρετούν στο κομμάτι των μυστικών Πληροφοριών

Ίσως να είναι πιο γνωστή για τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν και για τη διάσωση του Captain Phillips από Σομαλούς πειρατές. Διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις από το 1981. 

7781 Army Unit/39th 



Από το 1954 έως το 1984, η ομάδα των πράσινων μπερέδων άλλαξε επίσης πολλές φορές όνομα.
Δούλεψαν για να κρατήσουν το Δυτικό Βερολίνο ασφαλές από κομμουνιστικές επιδρομές, αλλά ήταν επίσης εκπαιδευμένοι ώστε να αντισταθούν σε περίπτωση που γίνει κατάληψη πόλης. Εκτός από εκπαιδευμένοι σε κλασσικές δεξιότητες κατασκοπίας, ήταν επίσης εξοπλισμένοι με gadgets τύπου Bond, όπως τσιγάρα και αναπτήρες - όπλα και C - 4 με άνθρακα .

OSS (Γραφείο στρατιωτικών επιχειρήσεων)




Σχηματίστηκε το 1942 με αποστολή την ανάλυση στρατηγικών πληροφοριών και τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Όταν μερικά πρακτορεία άρχισαν να έχουν ειδικούς πράκτορες κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, η υπηρεσία OSS άρχισε να έχει πιο ενεργή δράση. Όταν μάλιστα ο Συνταγματάρχης William Donovan διηύθυνε το γραφείο έλαβε μέρος σε επιδρομές που αφορούσαν κλοπιμαία - λαθραία όπλα ενώ βοήθησε αντάρτικες ομάδες στο έδαφος του Άξονα και έκανε συλλογή σημαντικών πληροφοριών. 

Η υπηρεσία αυτή προσέλαβε για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία τους πρώτους κομάντο για χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες επιχειρήσεις. 

ΠΗΓΗ: businessinsider.com
Μετάφραση – Επιμέλεια: Mαξούρη Αγγελική

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis