Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 17/11/2017
Επίκαιρα όσο ποτέ τα μηνύματα της εξέγερσης του πολυτεχνείου. Η ειρήνη, η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δοκιμάζονται σκληρά στην εποχή μας.
Οι παραχαράκτες της ιστορίας, τα φασιστοειδή, οι θιασώτες της χούντας , οι σκοταδιστές φωνάζουν παρών, διακηρύττουν τη μισαλλοδοξία και στοχεύουν την καρδιά της δημοκρατίας εκμεταλλευόμενοι τις δύσκολες εποχές που ζούμε.
 
Απόλυτη επιβεβαίωση του Μπρεχτ που είχε γράψει: ''Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό''.
[custom:google-ads]
 
Τιμούμε την επέτειο του πολυτεχνείου και με οδηγό τη μνήμη του, στην κατεύθυνση της διαρκής αμφισβήτησης ενός άδικου κόσμου, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο,των πολλών από τους λίγους. Ενός κόσμου που καταστρέφεται από οικονομικές και πολιτικές ολιγαρχίες που θυσιάζουν την ανθρώπινη ζωή στο βωμό των οικονομικών και πολιτικών μεγεθών. Που υψώνουν φράχτες , καλλιεργούν την ξενοφοβία,επιχειρούν να κοντύνουν τη δημοκρατία και την ελευθερία, προκαλούν πολέμους δημιουργούν πρόσφυγες.
 
Είμαστε καταδικασμένοι να αγωνιστούμε. Το κακό βρίσκεται στη πόρτα μας όσο και αν το καμουφλάρουν. Η δημοκρατία,η ανθρώπινη αξιοπρέπεια,η ειρήνη, η κοινωνική δικαιοσύνη πλήττονται και απειλούνται με ολική εξαφάνιση.  
 
44 χρόνια μετά η ίδια αναγκαιότητα.
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis