Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:00 | 07/05/2018

Νέες εικόνες από τη μεγάλη αποβατική άσκηση «Efes 2018» που από σήμερα μπαίνει στην τελική της φάση και ολοκληρώνεται στις 11 Μαΐου, έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο news.gr, μέσα στον κόλπο Sığacık βρίσκεται ένας μεγάλος αποβατικός στόλος. Ο κόλπος γεωγραφικά τοποθετείται νοτιοανατολικά της Χίου και βόρεια της Σάμου. Έξω από τον κόλπο αλλά εντός τουρκικών χωρικών υδάτων περιπολεί η φρεγάτα TCG Giresun.

hzumj83n

Πρόκειται για φρεγάτα με καθήκοντα αντιαεροπορικής προστασίας.

wem4ju73

Ως προς τον κυρίως αποβατικό στόλο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσα στον κόλπο είναι 14 αποβατικά, 2 αρματαγωγά, 2 ανθυποβρυχιακά περιπολικά, 1 ρυμουλκό, 1 υδροφόρα, 2 ναρκοθηρευτικά, 1 κορβέτα και ένα ταχύ σκάφος υποβρύχιων καταδρομέων (SAT).

Οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές παρακολουθούν πολύ στενά την άσκηση αυτή που γίνεται υπό την αιγίδα της Στρατιάς του Αιγαίου.

Στην τελική φάση της τουρκικής άσκησης αξίζει να αναφερθεί πως συμμετέχουν εκτός της Τουρκίας και αρκετές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων, και οι ΗΠΑ.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis