Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 26/04/2017
Αφού κατοικεί στις ΗΠΑ για περισσότερα από 30 χρόνια και εργάστηκε ως αξιωματικός της επιβολής του νόμου για περισσότερα από 25 χρόνια, ο Προκόπιος Ζήρος έχει αναπτύξει έντονα συναισθήματα σχετικά με το τι σημαίνουν τα πυροβόλα όπλα σε μια χώρα.
 
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά με κάποιο τρόπο υιοθέτησαν το γερμανικό νόμο για τα πυροβόλα όπλα που σήμαινε κανένα όπλο για κανέναν και κανένα δικαίωμα αυτοάμυνας. Οι Έλληνες πολέμησαν τους εχθρούς τους για χιλιάδες χρόνια και κάθε νοικοκυριό ήταν οπλισμένο και ο λαός ήταν υπερήφανος που εμφάνιζε τα όπλα του καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα πράγματα άλλαξαν. Δεν επιτρέπονται όπλα επειδή κανείς δεν μπορούσε να εμπιστευτεί ανθρώπους με όπλα. Ήμουν τυχερός να καταλήξω στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1984. Τι υπέροχη χώρα είναι αυτή, μια χώρα που εγγυάται στους ανθρώπους της το δικαίωμα να φέρουν όπλα και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Η δεύτερη τροποποίηση στο νομοσχέδιο δικαιωμάτων είναι τόσο σημαντική που με ενοχλεί κάθε φορά που βλέπω κάποιο άγνομο πολιτικό να προσπαθεί να δημιουργήσει τρόπους να το απομακρύνει από εμάς με την υποστήριξη ανθρώπων που είναι ανίδεοι των δικών τους νόμων και κανονισμών. Χτυπώντας τα δικαιώματα μας, αυτό θα μας κάνει πιο αδύναμους μακροπρόθεσμα.
 
Ως αξιωματικός της αστυνομίας που εργάζεται σε ένα σημαντικό αστυνομικό τμήμα με 25 χρόνια εμπειρίας, μπορώ να σας πω με ασφάλεια ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί θέλουν και υποστηρίζουν τους νομοταγείς πολίτες που μεταφέρουν πυροβόλα όπλα. Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι αθεϊστές και φιλελεύθεροι διαφωνούν με τα δικαιώματά μας, αλλά όταν κάτι απειλεί τον κόσμο τους, καλούν κάποιον με όπλο και προσεύχονται ότι θα φτάσουν εκεί γρήγορα για να τους βοηθήσουν. Μόνο όταν έχουν ανάγκη και απελπισία, οι άνθρωποι θα θυμούνται τα δικαιώματά τους.»
 
 
Προκόπιος Ζήρος
 

Πηγή: Guns.com

www.guns-gr.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis