Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 08/05/2015

Αύριο, στην στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία  για τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πούτιν θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο του πολεμικό υπερ-όπλο, το ερπυστριοφόρο Armata T-14, το οποίο έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις δυτικές δυνάμεις. 

Ειδικοί θεωρούν ότι πρόκειται για ένα τεχνολογικό θαύμα, ανώτερο των δυτικών ανταγωνιστών, Μ1 Abrams, Leopard 2, Challenger 2, Leclerc. Σύμφωνα με  το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας,  διαθέτει μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο, εξοπλισμένο με πυροβόλο 125 χιλιοστών, μεγάλη προσαρμοστικότητα στις συνθήκες μάχης (εκτός των άλλων έχει την δυνατότητα να αλλάζει πολυβόλα χρησιμοποιώντας ακόμη κι εκείνο των 30 χιλιοστών για ιπτάμενους στόχους) και παράλληλα φέρεται να έχει και ισχυρό σύστημα προστασίας από τα εχθρικά όπλα, ικανό να το θωρακίσει από επιθέσεις με αντιαρματικούς πυραύλους και ρουκέτες.

Βάσει μελέτης του Foreign Military Studies Office  το άρμα μάχης- το οποίο είναι ελαφρώς ταχύτερο και παράλληλα μικρότερου βάρους από το Μ1 Abrams, βασικό όπλο του Όπλου Τεθωρακισμένων των ΗΠΑ- φαίνεται ότι θα διαθέτει και ένα πρωτοποριακό αμυντικό σύστημα ενεργού προστασίας, ικανό να αναχαιτίζει ένα μεγάλο εύρος αντιαρματικών πυρομαχικών – πυραύλων και βλημάτων.

«Ακόμα και το πλέον σύγχρονο ελικόπτερο Apache δεν θα έχει 100% δυνατότητα καταστροφής του Τ-14 με τους πυραύλους του» αναφέρεται σχετικά.

Τα τανκς  έκαναν πρόβα στους δρόμους της Μόσχας λίγες ημέρες πριν την επίσημη εμφάνισή τους στην παρέλαση για την Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου, προκαλώντας τον θαυμασμό και το δέος των κατοίκων - για αρχή...

 
koolnews.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis