Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:01 | 21/05/2015

Σε πολλά μέρη του κόσμου η πορνεία είναι παράνομη, με τις αστυνομικές αρχές να διώκουν τις γυναίκες που εκδίδονται έναντι χρημάτων ενώ σε ακόμα περισσότερες χώρες, οι συνθήκες εργασίας είναι τραγικές και άκρως επικίνδυνες.

Ωστόσο υπάρχει μία «φωτεινή» εξαίρεση, καθώς η Νέα Ζηλανδία, αποτελεί την χώρα με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας για τον κλάδο του αγοραίου έρωτα.

Συγκεκριμένα στην μακρινή Νέα Ζηλανδία υπάρχει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να τηρούν οι γυναίκες που εργάζονται ως ιερόδουλες.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2003 όσες γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες, υπογράφουν συμβόλαια ενώ πληρώνονται ανά εβδομάδα. 

Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται είτε σε οίκους ανοχής, είτε μόνες του, στο σπίτι τους, στον δρόμο ή μέσω διαδικτύου.

«Με το χέρι στην καρδιά αγαπάμε αυτό που κάνουμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γυναίκες που εργάζονται στον οίκο ανοχής Μπον Τον.

 Η νομοθεσία της Νέας Ζηλανδίας για την πορνεία θεωρείται από τις πιο αποτελεσματικές, με την χώρα να θεωρείται το καλύτερο μέρος στον κόσμο για το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Μία σημαντική πτυχή της συγκεκριμένης νομοθεσίας είναι η δυνατότητα επιλογής και ελευθερίας στους τρόπου άσκησης του επαγγέλματος, χωρίς να περιορίζει τις γυναίκες και να τις αναγκάζει να εργάζονται παράνομα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι ιερόδουλες νιώθουν πιο άνετα να καταγγείλουν στην αστυνομία περιπτώσεις επιθέσεων ή εκβιασμών από πελάτες ή περιπτώσεις που δεν πληρώνονται.

Μάλιστα είναι συχνό φαινόμενο να καλούνται οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να συλλάβουν πελάτες που αρνούνται να πληρώσουν.

http://www.e-typos.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis