Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:32 | 13/06/2017

Της Κικής Τσάνη

Τα μαρτύρια 16χρονης Βουλγάρας στα χέρια του συντρόφου της, ο οποίος μάλιστα σχεδίαζε να την πουλήσει σε κύκλωμα μαστροπών ομοεθνών του, αναβίωσαν στην αίθουσα του μεικτού ορκωτού εφετείου Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 5 ετών μέλος του κυκλώματος, καθώς ο εγκέφαλος διαφεύγει.

Η παθούσα, που τότε ήταν 16 ετών, ήρθε από τη Βουλγαρία με το σύντροφό της, προκειμένου να βρουν και οι δύο δουλειά στην Ελλάδα. Δεν ήταν στο δικαστήριο, όμως διαβάστηκε η κατάθεσή της, στην οποία περιγράφονται όσα συνέβησαν. Σύμφωνα με αυτή ο σύντροφός της είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντί της και όχι μόνο δεν την άφηνε να δουλέψει, αλλά την ξυλοκοπούσε στο σπίτι, όπου την κρατούσε όμηρο, στο Λαγκαδά, και την εξωθούσε στην πορνεία, εισπράττοντας τα κέρδη. Έπειτα από ένα άγριο περιστατικό ξυλοδαρμού ο 24χρονος τότε σύντροφός της επικοινώνησε με τρεις ομοεθνείς του, δύο άντρες και μία γυναίκα, με σκοπό να πάρουν την κοπέλα από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και να την πουλήσουν σε κύκλωμα μαστροπείας, για να επωφεληθούν όλοι οικονομικά. Έκτοτε εκείνος εξαφανίστηκε και δεν έχει συλληφθεί.

Αστυνομικοί από το Κιλκίς αντιλήφθηκαν το αρρωστημένο σχέδιο των Βουλγάρων και παρουσιάστηκαν σε αυτούς δήθεν ως ξενοδόχοι που ενδιαφέρονταν να εκμεταλλευτούν την κοπέλα. Οι Βούλγαροι, όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί στο δικαστήριο, ζητούσαν αρχικά 3.000 ευρώ, αλλά έπειτα από διαπραγματεύσεις κατέληξαν στο ποσό των 2.700 ευρώ. Ωστόσο δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο προγραμματισμένο ραντεβού στη λεωφόρο Στρατού, καθώς είχε μεσολαβήσει ο άγριος ξυλοδαρμός της κοπέλας από το σύντροφό της. “Μόλις είδαμε την κοπέλα, ήταν εξαθλιωμένη, γεμάτη μελανιές και της έλειπαν δόντια. Μας είπαν ότι ήταν όμορφη, θα τη συνεφέρουμε και θα μπορέσουμε να την εκμεταλλευτούμε εκδίδοντάς την στο μπαρ του ξενοδοχείου που υποτίθεται ότι είχαμε”, υποστήριξε αστυνομικός που συμμετείχε στην εξιχνίαση της υπόθεσης. “Μάλιστα μου είχε πει ότι είναι έγκυος”, αποκάλυψε συνάδελφός του στην κατάθεσή του.

Στην απολογία του ο 57χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως η κοπέλα θα πέσει θύμα εκμετάλλευσης μαστροπών και ότι ο ίδιος απλώς ήθελε να τη βοηθήσει.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

 makthes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis