Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:33 | 28/04/2019

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το Πάσχα η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης είναι μια καθόλα οικογενειακή γιορτή. Το πασχαλινό τραπέζι και η οικογενειακή σύναξη είναι το αποκορύφωμα αυτής της μεγάλης γιορτής.  Κάποιοι όμως θα βρίσκονται στις δουλειές τους υπηρετώντας το καθήκον.  Το «Νewsbomb» συνομίλησε με άτομα που θα εργάζονται σήμερα ανήμερα Κυριακή του Πάσχα.Πρόκειται για ένα νοσηλευτή, ένα πυροσβέστη και ένα αστυνομικό. Ας δούμε τι μας είπαν:

[custom:google-ads]

 
«Ο ασθενής πάνω από εμάς»
 
O νοσηλευτής Θεόδωρος Πετέλης ανέφερε στην ιστοσελίδα μας τα ακόλουθα: «Αυτές οι ημέρες όπως και τα Χριστούγεννα ή ο Δεκαπενταύγουστος είναι πολύ δύσκολες για τους νοσηλευτές. Είναι σαφέστατα οικογενειακές ημέρες και θέλουμε να είμαστε με τις οικογένειές μας. Παρά ταύτα όμως το λειτούργημα που ασκούμε πρέπει να μας φέρει κοντά στον ασθενή μας. Είναι το καθήκον μας και το κάνουμε με την ψυχή μας».
 
Ο Θεόδωρος Πετέλης είπε ακόμα ότι «προσπαθούμε να περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε μαζί με τους συναδέλφους και να βάλουμε τον ασθενή  πάνω από εμάς αφού εμείς θα εργαστούμε ένα 12ωρο, αλλά η κατάσταση των ασθενών είναι χειρότερη. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε καλά και να εξοικονομήσουμε χρόνο με τις οικογένειές μας, αλλά πρώτιστα θέλουμε να κάνουμε τους ασθενείς να περάσουν καλά αυτές τις ημέρες».
 
Αναφορικά με τον τρόπο που θα γιορτάσουν οι νοσηλευτές στα Νοσοκομεία ο κ. Πετέλης είπε ότι «δεν κάνουμε κάποια ειδική γιορτή στα Νοσοκομεία, απλώς περνάμε καλά με τους συναδέλφους μαζί με τις καθιερωμένες ευχές».
 
Α
 
 
«Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε»
 
Ο αξιωματικός πυροσβέστης Κυριάκος Πλακίτης είναι στο καθήκον την Κυριακή του Πάσχα. Μιλώντας στο «Νewsbomb» μίλησε για την εμπειρία να εργάζεσαι ανήμερα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης. Όπως είπε, «είναι μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, αλλά είμαστε στο καθήκον. Έχουμε συνηθίσει να εργαζόμαστε και τις αργίες που ο κόσμος αναπαύεται».
 
Ο Κ. Πλακίτης είπε ότι «θα είμαστε καθόλα έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε επεισόδιο και εάν προκύψει. Σίγουρα θα γιορτάσουμε και εμείς αφού θα ετοιμάσουμε τη σούβλα μας και το αρνί μας, αλλά το σημαντικό είναι ότι θα είμαστε εκεί για να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε επεισόδιο προκύψει». Συνολικά, στην επαρχία Λευκωσίας και τους αγροτικούς Σταθμούς θα είναι σε επιφυλακή 25 άτομα με τα οχήματα να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
 
pyrosvestiki 1
 
Σημειώνεται ότι μετά τα τελευταία γεγονότα και τη διερεύνηση των δολοφονιών, αυτές τις ημέρες στην Πυροσβεστική γίνεται και ανάκληση προσωπικού για κάλυψη αναγκών.
 
«Πρώτα από όλα η ασφάλεια του κόσμου»
 
Ο πυροτεχνουργός Οδυσσέας Παπαδόπουλος έδωσε το στίγμα της Αστυνομίας στο ρεπορτάζ. Μιλώντας στο «Νewsbomb» ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «έχουμε αποδεχθεί ότι θα δουλέψουμε και είμαστε εδώ για την ασφάλεια του κόσμου σε ότι συμβεί. Πέραν τούτου θα περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε με τους συναδέλφους αλλά πάντα σε πλήρη ετοιμότητα για οτιδήποτε προκύψει».
 
Όπως είπε, ο κ. Παπαδόπουλος, θα εργαστεί από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα και θα περάσει αυτή την ημέρα με άλλους τέσσερεις αστυνομικούς.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis