Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:55 | 29/07/2015

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ενός 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 19-7-2015 από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια, και σε βάρος ενός 26χρονου συνεργού του (ο οποίος και αναζητείται). Οι δύο δράστες διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών στην περιοχή τωνΕξαρχείων. 

 


Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί ότι ενέχονται σε 30 ληστείες, τις οποίες διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της κλοπής από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης οπλοφορίας. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: 

Α) ΜΠΑΚΑΛΗ Παρασκευά του Ευθυμίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι Αττικής (συλληφθείς).  

Β) ΛΥΓΕΡΟ Γεώργιο του Νικολάου και της Ιωάννας, που γεννήθηκε το 1989 στη Χίο (αναζητείται).

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, τη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν. 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210 3392043 του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis