Αυτοί είναι οι πιλότοι του CL 215 που έκαναν την επιτυχημένη αναγκαστική προσγείωση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αυτοί είναι οι πιλότοι του CL 215 που έκαναν την επιτυχημένη αναγκαστική προσγείωση

Τους πιλότους  του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, που έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια τίμησε  ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε ειδική εκδήλωση στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Ο  Επισμηναγός Ταξιάρχης Παπαμάρκος και ο Σμηναγός Ιωάννης Σεντουξής,έκαναν με άριστο τρόπο όλα όσα έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν σε δύσκολες καταστάσεις σαν κι αυτή που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.Φωτιά στον κινητήρα,απώλεια ισχύος και τελικά μια δύσκολη αναγκαστική προσγείωση,την οποία όμως έκαναν με άψογο τρόπο και σώθηκαν.

pilotoso_canadair1

pilotos_canadair2

Αναμνηστικές πλακέτες για τη συμβολή τους στην επιχείρηση διάσωσης δόθηκαν, επίσης, στα πληρώματα των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στη φλεγόμενη περιοχή, όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος το πρωί της 26ης Ιουνίου 2016 και συνέβαλαν καθοριστικά στη διάσωση των πιλότων. Πρόκειται για τους, Don Mc Leod, Jeff Brenhaug, Marnix Pyle, Άλκη Παρασκευόπουλος, Mike Strasser, Jeff Shelton, Gary Wilson και Σωτήρη Πάσχο.

Τιμήθηκαν ακόμη οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Ιωάννης Καρακώστας και πυραγός Νέστορας Αποστολόπουλος, που έσπευσαν πρώτοι στην περιοχή και μετέφεραν το πλήρωμα του αεροσκάφους σε ασφαλές σημείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, έδωσε συγχαρητήρια στο πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 και τόνισε ότι η προσφορά και η αυτοθυσία τους, αλλά και όλων όσων συμμετείχαν ήταν καθοριστική στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο Νίκος Τόσκας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ψυχραιμία, που επέδειξαν οι πιλότοι του αεροσκάφους και οι οποίοι με τους κατάλληλους χειρισμούς κατάφεραν να προσγειωθούν στη φλεγόμενη περιοχή, αλλά και στο προσωπικό που συμμετείχε στη συνδυασμένη επιχείρηση διάσωσης.

 

www.militaire.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών δύο γυναικών κατηγορουμένων για άπατες σε βάρος πολιτών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ