Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:46 | 12/08/2018

Η Offsite παρουσιάζει το προφίλ αυτών των καταζητούμενων και αναλύει τον τρόπο δράσης τους:  

Ο εκτελεστής του τετραπλού

Το περιστατικό συγκλόνισε όλη την Κύπρο, ενώ αποτέλεσε θέμα συζήτησης για αρκετές ημέρες με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.

Ήταν το βράδυ της 23ης Ιουνίου του 2016, όταν ο Aleks BURRELI έμελλε να γίνει το θέμα συζήτησης σε πηγαδάκια μεταξύ φίλων, μεταξύ αστυνομικών αρχών και αρμοδίων φορέων. 

Η Αστυνομία καταζητεί τον 48χρονο από την Αλβανία για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση δολοφονίας τριών προσώπων και τραυματισμού άλλων δύο, στην Αγία Νάπα.

Θύματα ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης(Θεοφάνης Θεοφάνους) άλλως Καλοψιδιώτης, ο Ηλίας και Σκεύη Χατζηευθυμίου. Μέσα από τη συμπλοκή έχασε τη ζωή του επίσης ο Yani Vogli, ένας εκ των δραστών του φονικού.

Μετά τη διάπραξη του φονικού ο Burelli διέφυγε και από τότε καταζητείται.

Η Αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Αρχηγείου, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

 

Ο επιχειρηματίας με τη διπλή υπηκοότητα

O METSOS CHRISTOPHER ROBERT, σύμφωνα και με στοιχεία από το FBI, είναι γύρω στα 60, κάτοχος Καναδικού διαβατηρίου, και είναι ο επόμενος στη λίστα των καταζητούμενων της Αστυνομίας στην Κύπρο.

Οι αρχές στην Κύπρο καταζητούν τον Metsos για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ανυπακοής σε νόμιμες διαταγές, αδίκημα που διαπράχθηκε στις 30/6/10, στη Λάρνακα.

Ο εν λόγω καταζητούμενος απασχόλησε τόσο τις κυπριακές Αρχές, όσο το FBI και την Europol. Το FBI μάλιστα προσφέρει αμοιβή 50 χιλιάδων δολαρίων για κάθε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στον καταζητούμενο. 

Ο κάτοχος καναδικού διαβατηρίου με ουγγρικό όνομα έχει κάνει μεγάλο πέρασμα από τις ΗΠΑ και εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας κατά των ΗΠΑ ενώ άλλοι 10 εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση συνελήφθησαν από τις αμερικάνικες αρχές.

Η Αστυνομία καλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του πιο πάνω προσώπου, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λάρνακας, ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό τηλεφώνου 1460.

 

Ο εκτελεστής από την Γεωργία

Η Αστυνομία αναζητεί τον Giorgi Titvinitze, γύρω στα 28, από τη Γεωργία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στις 11/4/10 στη Λεμεσό.

Ο Γεωργιανός συνδέθηκε με τον άδικο χαμό  16χρονου Λετονού, μόνιμου κάτοικου Κύπρου, ο οποίος ενεπλάκη σε συμπλοκή τα ξημερώματα της Κυριακής και απεβίωσε λίγες ώρες αργότερα από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα βρισκόταν γύρω στις 2:20 ξημερώματα της 11ης Απριλίου 2010 σε δισκοθήκη στον Ποταμό Γερμασόγειας, όπου και διασκέδαζε με τέσσερις φίλους του.

Για άγνωστους λόγους προκλήθηκε φασαρία και το θύμα δέχθηκε χαστούκι και γροθιές στο πρόσωπο . Με την επέμβαση των φρουρών ασφαλείας τόσο το θύμα όσο και ο δράστης οδηγήθηκαν εκτός και  ενώ το θύμα βρισκόταν έξω στο δρόμο μαζί με φίλους του, ξαναδέχθηκε επίθεση από το ίδιο πρόσωπο, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αλλεπάλληλες φορές, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να πέσει στην άσφαλτο.

Στη συνέχεια, το θύμα μεταφέρθηκε από φίλους του στην οικία του, ενώ ο δράσης φαίνεται να αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Στις 13:45 το μεσημέρι της επομένης, το θύμα έκανε συνεχώς εμετούς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με τo ΤΑΕ Λεμεσού, ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με την Γραμμή του Πολίτη στον αριθμό 1460.

 

Καταζητείται για φόνο Τ/κ

Μια απίστευτη ιστορία συνδέει τον συγκεκριμένο καταζητούμενο με ένα άγριο φονικό Τ/κ, των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν στο δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας.

Στις 15/01/2005 τρία πρόσωπα απήχθησαν από το σπίτι τους στη Λευκωσία και στην συνέχεια, κατά την ίδια ημέρα βρέθηκαν δολοφονημένοι στο δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας.

Από τα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από την σκηνή ο συγκεκριμένος καταζητούμενος συνδέθηκε με την εν λόγω υπόθεση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, στις 15 Ιανουαρίου του 2005 βρίσκονται νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας παρά την Κόσιη, ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας και τραπεζίτης Αλμάζ Αλί Γκιουζέλγιουρκλού, 52 χρόνων, η σύζυγος του Ζερί, 50 χρόνων, και η κόρη τους Αγιούλ, 16 χρόνων, όλοι με μια σφαίρα στο κεφάλι από όπλο 9mm.

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν από περίπολο της Αστυνομίας μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας και ο Αλμάζ δίπλα από αυτό σε χαντάκι.

 

Παραμόνευε και την βίασε

Στις 16/11/04 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι 50χρονη από χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, ότι γύρω στις 10.30μ.μ. αντιλήφθηκε ένα άντρα Ασιατικής καταγωγής τον Samarakoon Gedaradon Pradeep Stenley να κρύβεται στο υπνοδωμάτιο της. Ακολούθως αυτός της επιτέθηκε και την βίασε.

Κλέφτης και παρολίγο φονιάς


Το αναζητούμενο πρόσωπο δηλαδή ο PALLE GEDARA Piyadasa  στις 04/05/2011 ενώ βρισκόταν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 28/07/2008, εισήλθε παράνομα σε κατοικία στην Επισκοπή Λεμεσού, και αποπειράθηκε να σκοτώσει κοπέλα ομοεθνή του.

Η απαγωγή και η δολοφονία 3 προσώπων


Αναζητείται από την Αστυνομία για την πιο κάτω υπόθεση ο Εμίν Φεκρί. Στις 15/01/2005 τρία πρόσωπα απήχθησαν από το σπίτι τους στη Λευκωσία και στην συνέχεια, κατά την ίδια ημέρα βρέθηκαν δολοφονημένοι στο δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας. Από τα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από την σκηνή  ο καταζητούμενος συνδέθηκε με την εν λόγω υπόθεση. 

Η ληστεία στη Χλώρακα

Στις 27/6/2008, τρεις κουκουλοφόροι εισήλθαν στην Τράπεζα Κύπρου στη Χλώρακα και με την απειλή πιστολιών και μαχαιριού απέσπασαν από την τράπεζα το συνολικό ποσό των 35,170 ευρώ και 1,210 στερλινών.

Ακολούθως εγκατέλειψαν την σκηνή με σαλούν αυτοκίνητο. Κατά την ίδια ημέρα πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία έκανε λόγο για ένα Ιορδανό που κρυβόταν σε υπόγειο χώρο.

Αυτός συνελήφθη και στην έρευνα που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 6,800 ευρώ. Ανακρινόμενος για την προέλευση του ποσού αυτός ανέφερε ότι είναι μέρος του ποσού που κλάπηκε από την Τράπεζα προηγουμένως και κατονόμασε τον MOHAMMAD ABDALKREM AL HAMID ως ένα από τους συνεργάτες του.

 

Η διπλή απόδραση - Ψάχνουν τον «πράκτορα»


Στις 14 Οκτωβρίου 2007 ο Π. Νετζατί μαζί με τον Οδυσσέα Καλανίδη απέδρασαν από τις Κεντρικές φυλακές στη Λευκωσία. Στις 7 Αυγούστου, 2007 ο Νετζατί βρέθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό και απαγωγή αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Aυγούστου 2006 στην Αγία Νάπα.

Στις 14 Οκτωβρίου, 2007 εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης του για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και για απόδραση από νόμιμη κράτηση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα του Δικαστηρίου, ο Νετζατί δεν δέχθηκε την επιθυμία της ερωμένης του και θύματος να διακόψουν τη μεταξύ τους ερωτική σχέση.  Επιδίωξε μαζί της συνάντηση και με κίνητρο το φόβο του να μην χάσει την ερωμένη του προχώρησε στη διάπραξη των εγκλημάτων.

Στις 14 Οκτωβρίου 2007, περίπου 3 μήνες μετά τη καταδίκη του, ο Νετζατί μαζί με τον Οδυσσέα Καλανίδη απέδρασε από τις Κεντρικές φυλακές στη Λευκωσία.

Τα Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ είχαν δημοσιεύσει πληροφορίες που ήθελαν τον  δραπέτη Παναγιώτη Νετζατί, πράκτορα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Πληροφορίες τον ήθελαν, και τον θέλουν μέχρι σήμερα, να βρίσκεται στα Κατεχόμενα και να χρησιμοποιεί τα ονόματα Atakeler Ozgur και Ozgur Ozkan.

«Πονοκεφαλιάζει» τέσσερεις επαρχίες


Ο Emamali Esmaeil Zadeh Ghader,(ημερ. γεννησης 05/05/1975) από το Ιράν, καταζητείται από την Αστυνομία προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με επτά διερευνώμενες υποθέσεις όπως:  Συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστειών, διάρρηξης και κλοπής καθώς και τραυματισμού.

Ο Ιρανός σύμφωνα με αστυνομικές πηγές συνδέεται με σπείρες αποτελούμενες από 2-3 άτομα και πάντοτε στις εγκληματικές του ενέργειες συνοδεύεται από κάποια άτομα.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του να επικοινωνήσει με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460. Οι υποθέσεις διερευνώνται από τα Τ.Α.Ε. Λεμεσού, Λευκωσίας, Πάφου και Λάρνακας

 

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

 

www.offsite.com.cy
.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis